Sommar på ÖK

4 juni 2024 10:58

I sommar bjuder vi på aktiviteter för stora och små! Sommarhäng är såklart tillbaka, kolonilotten står i full blom och vi har en fantastisk sommarutställning om fåglar i konsthallen!

THE CONFERENCE OF THE BIRDS

Utställning   torsdag – fredag kl 11-17 och lördag – söndag    kl 11-15    tom 1 september. 

The Conference of the Birds är resultatet av ett stort nordiskt projekt där konstnärer från fyra nordiska länder arbetat med frågor om fåglars egenskaper, habitat och överlevnad. I ett samarbete mellan Österängens konsthall och Fågelmuseet, Jönköping, visas flera av konstverken för första gången i en gemensam utställning.

Medverkande i utställningen och i det publika programmet: Becoming Species, Eyes as Big as Plates, Eva Bakkeslett, Ulrika Jansson, Ulla Taipale, LauNau, Jan Eerala, Gylleboverket, Maiken Vibe Bauer, Christoph Matt, Arternas Ambassad/Vems Vattenkropp?, Pernilla Ljungkvist
OBS! Konsthallen har sommarstängt v 30.

                                                                                                                                                     läs mer

 

Österängens konsthalls butik och café

Torsdag-söndag hela sommaren

Välkommen in till vårt mysiga café, här säljer vi lätta luncher och smarrigt fika med hembakad touch! Vi vill erbjuda lokalt odlat/producerat ekologiskt, Fairtrademärkt och vegetariskt kaféutbud med något för alla. Vi hämtar vårt utbud från lokala Kafé Stadsparken Huskvarna, tidigare Kafé Braheparken.

I vår lilla butik hittar du fantastiska presenter för stora och små, vackra trädgårdsböcker, inredning från små utvalda designers, konsthantverk från lokala konstnärer, leksaker av hög kvalité och mycket mycket mer!

Cafét och konsthallsbutiken är öppet när konsthallen är öppen, varmt välkomna!

 

 

Sommarhäng

Tisdagar, onsdagar & torsdagar       kl 11-15      v.25-29

I sommar dyker den rullande konsthallen upp på Österängen igen! Hela sommaren, kan du komma till vår trailer utanför Birkagården för att måla, pyssla, odla, bygga, designa och skapa tillsammans med Karin, Milly, Linnea och Maggie!
För alla barn mellan 6-12 år, yngre barn i målsmans sällskap.

Du hittar Sommarhäng utanför den gula trailern på gräsmattan mellan Birkagården och Svenska Kyrkan på Österängen. Helt gratis, ingen föranmälan behövs!

 

Odlingsträffar på ÖK Kolonilott & Skogsträdgård

Drop in på tisdagar  kl 15-19  och fredagar kl 14-16   v. 25-33

Tillsammansodla med oss! Vi träffas varje tisdags- och fredagseftermiddag på kolonilotten för att odla, skapa gemenskap och en underbar plats tillsammans. Vi gör olika saker varje vecka, beroende på vad platsen behöver. Att odla tillsammans har så många fördelar. Inte nog med att vi får ännu mer grönsaker och blommor, vi får också mer kunskap, mer kreativitet och mer gemenskap. Det innebär också mindre arbete och mindre ansvar eftersom vi alla hjälps åt. Bra, va? ÖK kolonilott är en plats där du både kan lära dig nya saker och testa dina egna idéer. Vid regn är vi inne på Österängens Konsthall. Ingen föranmälan eller förkunskaper behövs.

Sommarskogen

En veckas day-camp på Öxnehaga med natur- och kulturtema 23 – 26 juli

För dig som är 6-12 år. Tisdag – fredag kl 11-15 på Öxnegården. Ingen föranmälan, alltid gratis!
Vi samarbetar med Friluftsfrämjandet!

 

 

<- Tillbaka till nyheter