Allt för konsten – En bok om Österängens Konsthall

1 oktober 2020 14:50

Lagom till Österängens Konsthalls femårsjubileum släpper vi nu boken om oss själva: ”Allt för Konsten – En bok om Österängens Konsthall”.
Det är berättelsen om hur Österängens Konsthall gick från att vara ett litet gräsrotsinitiativ i en förort mellan Jönköping och Huskvarna, till att bli en sammanhållande faktor i sitt lokalsamhälle och en betydande aktör på den lokala, regionala och nationella samtidskonstscenen.

I boken får du träffa konstnärerna, medlemmarna, aktivisterna, barnen, volontärerna, konstälskarna och slitvargarna som gjort allt detta möjligt.

“Allt för konsten – En bok om Österängens Konsthall” är en handbok i konstakitivism där människorna bakom konsthallen delar med sig av sina metoder, erfarenheter, misslyckanden och succéer. Det här är berättelsen om hur man med konst och kultur som gemensam nämnare kan föra människor samman och skapa gemenskap, sammanhållning och engagemang.
Redaktör för boken är Johanna Linder och förordet är skrivet av Per Hasselberg, verksamhetschef på Folkrörelsernas Konstfrämjande.
Boken släpps på konsthallens femårsdag, den 3 oktober 2020.

För recensionsexemplar: info@osterangenskonsthall.se

Titel: Allt för konsten – En bok om Österängens Konsthall
Redaktör: Johanna Linder
Skribenter: Per Hasselberg, Johanna Linder, Sören Josefsson, Mattias Åkeson, Jesper O.T Andersson, Katarina Vallbo
Formgivning: Anna Wennberg och Melina Khademi
Tryck: TMG Tabergs AB
Utgiven av Österängens Konsthall
ISBN: 978-91-983904-1-4

Kontakt:
Johanna Linder
Epost: johanna.linder@osterangenskonsthall.se
Tel: 0768-610900

Köp boken här

 

 

<- Tillbaka till nyheter