VÄTTERHEM VILL BYGGA EN NY KONSTHALL ÅT OSS

29 november 2019 14:52

För oss på konsthallen är Vätterhems planer en dröm som går i uppfyllelse. Vi har väntat länge på att kunna berätta för alla och nu är Vätterhem så pass säkra att ni alla kunde läsa om planen för den nya konsthallen i JP idag.

En ny, större, fristående konsthall i glas och stål som ser ut att sväva över den ravin som ligger ett stenkast ifrån centrum.

Vi som jobbar här älskar ju vår konsthall men vi har vuxit ur lokalerna. Vi vill kunna göra mer, vårt program håller en hög kvalité men vissa kan också sakna konsthallsupplevelsen som finns i en byggnad som är ritad av arkitekter för just det ändamålet. Förslaget är fortfarande ganska modest vilket vi gillar, det är inte är en stor och vräkig konsthall och viktigast av allt är att vi är kvar på Österängen.

Det har varit många rundor kring kommunala konsthallar utan att det har blivit något, men är det någon gång det är slagläge är det nu. Jönköping växer och har råd att bygga. Vi tror att konsthallen kan få ett brett politisk stöd och vi kommer fortsätta jobba på samma sätt, vi vill rikta ett stort tack tillvåra medlemmar och volontärer som gjort vårt arbete möjligt.

Nu hoppas vi att detta förslag går hela vägen och att Jönköping och Österängen får njuta av dessa nya lokaler och de möjligheter de för med sig.

Läs artikeln i JP här!

<- Tillbaka till nyheter