Rapport från en exkursion

23 maj 2019 13:45

Helgen den 18-19 maj tog Österängens Konsthall och Biosfärområdet Östra Vätterbranterna med de tio konstnärerna i projektet ”Naturen tar över” på en exkursion i biosfärområdet. Vi vandrade över restaurerade ängsmarker i Ormenäs, letade efter snäckor Narbäcken, klättrade utför stup vid Vätterleden och kurade skymning i Råbyskogens tystnad, där vi också övernattade. Helgen avslutades med en vandring tilbaka till Österängens Konsthall genom Bondbergets naturreservat och en öppen och välbesökt föreläsning med Världsnaturfondens Ola Jennersten på temat ”Randiga djur – biologisk mångfald i världen och i östra Vätterbranterna”.

Nu får konstnärerna i projektet sommaren på sig att arbeta med sina skissförslag, som presenteras i september. Men redan under sommaren 2019 kommer ett av verken i projektet av uppföras, av konstnären Katarina Vallbo.

Mer om projektet hittar du här: Naturen tar över

 

<- Tillbaka till nyheter