Nio konstnärer klara till ”Naturen tar över”

25 mars 2019 10:18

Österängens Konsthall kan nu presentera de nio konstnärer som valts ut till projektet “Naturen tar över”. Konstnärerna kommer nu att bjudas in till en exkursion i biosfärområdet i maj. Projektet genomförs i samarbete med Biosfärområdet Östra Vätterbranterna och Vätterhem och finansieras av Statens Konstråd.

I januari i år gick Österängens Konsthall ut med ett Open Call till projektet “Naturen tar över”. Projektets ambition är att undersöka Österängen och biosfärområdets biologiska och sociala förutsättningar ur ett konstnärligt perspektiv och ska resultera i ett antal offentliga gestaltningar på Österängen.

Av de 207 ansökningarna har nio konstnärer valts ut. De utvalda konstnärerna är Julia Adzuki & Patrick Dallard, Gnesta, Jan Carleklev, Braås, Jens Evaldsson, Stockholm, Frida Klingberg, Göteborg, The Nonhuman Nonsense Collective (Linnea Våglund, Hägersten & Leo Fidjeland, Berlin), Erik Sjödin, Årsta och Sissi Westerberg, Gnesta.

– Det här är konstnärer som representerar olika former av praktiker men som alla på något sätt intresserar sig för ämnet biologisk mångfald och relationen människa-natur-samhälle. Samtliga ansökningar höll en väldigt hög kvalitet och juryn har haft ett tufft arbete men vi är väldigt nöjda med den grupp vi nu har valt ut och ser fram emot att få arbeta tillsammans med dem i projektet, säger Jesper O.T Andersson, projektledare.

Läs mer

<- Tillbaka till nyheter