Konstigt höstlov på Österängens konsthall
28 okt - 05 nov

Konstigt höstlov på Österängens konsthall

Hallå alla barn! Välkomna till ett konstigt höstlov med Österängens konsthall och Bästa Biennalen! 

Vernissage för barnutställningen Jangal

Lördag 28 oktober kl 13-16
Under höstlovet bjuder vi på vernissage för vår första utställning som riktar sig helt till barn! Utställningen heter Jangal. Jangal är en utställning som är en skog. Alla är välkomna in i skogen. Här kan alla leka. Känna på grenarna. Dra händerna över mossan. Gömma sig i kojan. Lyssna efter vinden i trädkronorna. Och hitta älvorna. Utställningen pågår till och med 14 januari 2024.

Gratis, ingen föranmälan! Om ni vill besöka utställning en annan dag än vernissage och kommer i en större grupp från tex förskolan vill vi att ni föranmäler er till info@osterangenskonsthall.se

 

Kreativ barnworkshop med aghili/karlsson

Söndag 29 oktober kl 13-15
Välkommen att leka i utställningsskogen Jangal, leta älvbon och till och med bygga ditt eget älvbo i verkstaden! Konstnärerna bakom utställningen Jangal (som betyder ”skog” på persiska) finns på plats och leder söndagens konstworkshop som hämtar inspiration från den magiska skogen och dess lekar och ritualer.

För barn 6-12 år, barn yngre än 6 år är välkomna i sällskap av en vuxen. Gratis, ingen föranmälan!

 

Kom och pyssla i vår verkstad!

Torsdag 2 oktober och fredag 3 oktober kl 11-18
Ta med dig en vuxen till vår pysselbuffé där vi dukat upp olika material och enkla instruktioner för roligt haloween pyssel! Passa på att utforska utställningen Jangal när du ändå är här!

Alla åldrar och helt gratis! 

 

Kreativ barnworkshop med Karin Viktoria Johansdotter

Söndag 5 november kl 13-15
”Jangal” är en berättelse att lyssna till med fötterna och uppleva med händerna. I ”Jangal”, konstens skog, rör vi oss efter kroppens minnen. Här finns älvbon, balansträd, klätterskulpturer och kojor som ljuder av poesi. Hur ser en älva ut? Var bor den och vad heter den? Du bestämmer! Workshopen leds av konstnären Karin Viktoria Johansdotter.

För barn 6-12 år, barn yngre än 6 år är välkomna i sällskap av en vuxen. Gratis, ingen föranmälan! 

 

Vad är Bästa Festivalen?

Bästa Festivalen är Bästa Biennalens publika huvudevenemang. Festivalen erbjuder barn och unga att delta och medskapa i olika workshoppar, utställningar, performances och andra kreativa utmaningar för barn och unga och hela familjen. I Bästa Festivalen upplever och skapar barn och unga tillsammans med konstnärer och pedagoger. Festivalen genomförs vartannat år, under två veckor i samband med höstlovet, av nätverkets nästan 90 arrangörer, på uppåt 100 platser runt om i Sydsverige. Österängens konsthall medverkade i år i Bästa Festivalen för andra gången, med utställningen Jangal som riktar sig helt till barn och med två kreativa workshops.

<- Tillbaka till evenemang