Open call Konstpedagogresidens

23 februari 2024 13:43

Nu söker vi dig som är konstpedagog och tror på att göra konsten tillgänglig för alla!
Du välkomnas som gästande pedagog i vårt projekt Kollektivet  – en skapande, kreativ och trygg plats för unga mellan 13-16 år.

Under hösten 2024 startar Kollektivet, en plats för unga mellan 13 och 16 år, som i stor utsträckning ska drivas av ungdomarna själva. Platsen ska fungera som en ateljé med möjligheter till eget skapande med en rad olika material och tekniker. Till skillnad från t.ex grundskolan och kulturskolan kommer här inte finnas någon läroplan eller schema, utan ungdomarna utformar sin egen läroplan och utforskar det de själva är intresserade av. Konsthallens egna konstpedagoger finns på plats för handledning och inspiration, men styr inte deltagarnas arbete. 

Kollektivet bjuder in till tre stycken konstpedagogresidens. Varje residens pågår i två veckor och resulterar i fyra workshops inom Kollektivet. 

Om Österängens konsthall

Österängens konsthall är en självorganiserad, föreningsdriven plats för människor och samtidskonst i stadsdelen Österängen mellan Jönköping och Huskvarna. Vi visar svensk och internationell samtidskonst, har en omfattande barn- och ungdomsverksamhet där vi möter cirka 2 000 barn om året. På sommaren flyttar vi ut verksamheten till vår rullande konsthall, den gula trailern, där vi har öppen verksamhet för barn hela sommarlovet. Vi driver också en kolonilott & skogsträdgård tillsammans med boende på området och andra ideella krafter.

Vi tror att konsten måste vara tillgänglig för alla att uppleva, delta i och själv skapa. Vi vill använda konsten till det som konsten är bra på – att få människor att mötas, samtal, förstå och lära sig av varandra. 

Perioder för residens

Vecka 38-39, 16-29 september 

Vecka 43-44, 21 oktober-3 november

Vecka 49-50, 2-15 december

Kvalifikationer

  • Yrkesverksam konstpedagog
  • Talar svenska och engelska (fler språk är meriterande)
  • Orienterad inom samtidskonst 

Villkor och arvode

Om du bor utanför Jönköpings kommun står Österängens konsthall för boende under din residensperiod. Boendet kan användas för eget skapande under residenset. Resekostnader täcks med upp till 5 000 kr mot kvitto. Arvode för varje residens är 16 000 kronor exklusive moms.

Ansökan

Skriv ett brev där du berättar om dig själv och din pedagogiska praktik (max 2 000 tecken). Bifoga CV och arbetsprover/portfolio. Meddela också vilken residensperiod du helst önskar.
Sista ansökningsdag: 31 mars.
Utvalda konstpedagoger meddelas i slutet av april.
Skicka din ansökan till jobb@osterangenskonsthall.se

Frågor om Kollektivet:
melina.pollack@osterangenskonsthall.se

Kollektivet drivs i samarbete med Jönköpings kommun

<- Tillbaka till nyheter