Johanna Linder tilldelas Dynamostipendiet

25 augusti 2020 14:59

Österängens Konsthalls verksamhetschef Johanna Linder tilldelas 2020 års Dynamostipedium på 150 000 kronor av Bildkonstnärsfonden. Dynamostipendiet går till en person som jobbar i direkt kontakt med konstnärer och bygger dynamiska relationer till den lokala publiken, en person som kämpar för visioner som blir verklighet.
Bildkonstnärsfondens motivering lyder:
”Efter många år som journalist bestämde sig Johanna Linder att börja arbeta med konst och konstbaserade situationer. Hennes nyfikenhet och drivkraft öppnar nya dörrar till frågor om hur samhället utvecklas i samspel med kultur, politik och känslor. Johanna Linder var initiativtagare till Österängens konsthall (som öppnades 2015) och har sedan starten agerat som verksamhetschef. Österängens konsthall, är en plats för människor och samtidskonst placerad i ett förortsområde i Jönköping. Österängens konsthall har sedan starten presenterat ett kvalitativt och experimentellt program med fokus på interaktion och ett relationellt förhållningsätt till publiken: här har alla möjlighet att vara i kontakt med konst, och agera med den. Synen på konst och det offentliga rummet har förändrats i Jönköping tack vare det kulturella engagemanget som kommer från Johanna Linders arbete med Österängens konsthall. ”
– Jag är oerhört tacksam och glad för det här stipediet. säger Johanna Linder. Det är ett kvitto för alla oss här på Österängens Konsthall att vårt arbete gör skillnad, säger Johanna Linder.
Kontakt:
Johanna Linder, tfn +46 7 68 61 09 00
Louise Dahlgren, Konstnärsnämnden, tfn +46 8 506 550 68
Läs mer om Dynamostipendiet och tidigare stipendiater 

<- Tillbaka till nyheter