Interference – tillfälliga avbrott i Jönköpings stadskärna

3 juli 2020 9:25

Interference kan översättas ungefär “störning, avbrott”. På svenska är “interferens” ett begrepp för att att beskriva vågrörelser; att två eller flera vågor inte alltid ger summan av intensiteterna – istället kan vågor både förstärka eller släcka ut varandra  – eller ge svävningar.
I en serie tillfälliga, konstnärliga installationer under sensommaren 2020 samarbetar vi med fyra konstnärer och designers med lokal eller regional anknytning. Deras verk kommer att dyka upp i stadsrummet i centrala Jönköping under juli och augusti månad – som ett avbrott i den urbana miljö vi annars är vana vid. Kanske får de dig att stanna upp, att tänka, att reflektera, att bli förvirrad  – eller kanske att le?

Deltagande designers och konstnärer:

Marcus Appelberg, konstnär

Jesper O.T Andersson, konstnär

Liselott Bjurgard Wassborg, konstnär

Erik Olsson, ljusdesigner

Interference pågår på olika platser i centrala Jönköping mellan den 29 juli och den 6 september.
Kontakt:
Österängens Konsthall: 0708-67 21 20
Epost: info@osterangenskonsthall.se

Interference produceras av Österängens Konsthall med stöd av Jönköpings kommun

<- Tillbaka till nyheter