Recension: Roger von Reybekiel

3 maj 2018 12:58

Jönköpings-Posten recenserar Roger von Reybekiel: ”… von Reybekiels konst hämtar näring från fritidens pysselstunder och har således något vad en del skulle kalla barnsligt över sig. Det är inte bara valet av material som föranleder denna åsikt; verken ser ut att ha grott ur en förutsättningslös lust som ofta går förlorad med åren. Fast denna så kallade barnslighet är också en nödvändighet i skapandet av konst som sträcker sig bortom pragmatiska och ekonomiska intressen. Även om von Reybekiels utställning ser förhållandevis traditionell och modernistisk ut, har den inte mist sin kompromisslösa energi. Oräddheten och gränslösheten är en av anledningarna till att jag blir så hänryckt av hans verk. Det är en konst utan baktankar.”

Läs den här

foto: Elin Elderud/JP

<- Tillbaka till nyheter