Ökat stöd av Kulturrådet till Österängens Konsthall

21 december 2017 17:26

Österängens Konsthall får 300 000 kronor i stöd till sin utställningsverksamhet av Statens Kulturråd. Det är mer än en fördubbling jämfört med 2017, då konsthallen för första gången fick stöd från Kulturrådet.
Statsbidrag lämnas i första hand till utställare som under en följd av år bedrivit verksamhet som kan bedömas vara av ”stort konstnärligt eller kulturpolitiskt värde”. Österängens Konsthall får bidraget bland annat med hänvisning till hur man arbetar med konstnärliga processer i ett socialt sammanhang.
– Det är en fantastiskt kvitto på vårt hårda arbete och  gör det möjligt för oss att hålla en fortsatt hög kvalitet på vår utställningsverksamhet, säger Johanna Linder, verksamhetschef på Österängens Konsthall.

Läs Kulturrådets pressmeddelande här

 

 

<- Tillbaka till nyheter