Sökes: Kreativ medarbetare med passion för kultur

Kom och jobba med oss i en ständigt föränderlig miljö där du får samarbeta med svenska och internationella samtidskonstnärer. Bli en del av ett fantastiskt lokalsamhälle där du får möta alla sorters människor och skapa gränsöverskridande möten.
Tjänsten

I din roll som kommunikatör får du arbeta kreativt med bild och text i både tryckt och digital media. Varje ny utställning och event kommer med nya utmaningar och utrymme för nya idéer. Som projektledare tar du stort eget ansvar i att utforma och leda projekt från början till slut, projekten kan vara stora eller små men utgår ifrån behov vi ser i vår verksamhet, vårt närområde, i Jönköpings kulturliv och i samtidskonstscenen i Sverige. Som organisation är vi nyfikna, orädda och mångfacetterade, det finns stort utrymme för dina egna idéer och intressen och du utgör en viktig del av teamet.

Om oss

Österängens Konsthall är en plats för svensk och internationell samtidskonst. Det är också en mötesplats och ett community center på Österängen i Jönköping. Konsthallen präglas av öppenhet, samarbete och mångfald och lyfter fram ung och urban konst och kultur. Konsthallen spränger gränser, går utanför ramar och bryter normer. Den tillvaratar kraften och kompetensen i lokalsamhället och välkomnar samarbeten med en mångfald av konstnärer, föreningar, företag och organisationer. Konsthallen har även en egen verkstad där barn och ungdomar får upptäcka sin egen kreativitet tillsammans med våra konstpedagoger.
Österängens Konsthall drivs av en ideell förening med fyra anställda samt frilansare och volontärer, vi är ett litet team med en verksamhet som har en betydande röst i det kulturpolitiska rummet i Jönköping.

Om dig

Det är viktigt att du kan uttrycka dig på korrekt svenska och engelska i tal och skrift.
Ytterligare språk, som till exempel arabiska, är meriterande.
Du kan kommunicera med konsthallens målgrupper på ett sätt som stämmer överens med våra värderingar och vår profil.
Du känner dig bekväm med att utforma material i Adobe InDesign och Adobe Illustrator.
Du ansvarar för kommunikation via våra sociala medier och skall därför effektivt kunna utforma och driva kampanjer, annonser och events i dessa.
Drift av vår webbsida via WordPress ingår i rollen som kommunikatör, likaså en enklare webbutik.
Utbildning inom kommunikation, grafisk design eller annan relevant utbildning är meriterande.
Som projektledare behöver du kunna planera, budgetera och leda arbetet inom ett avgränsat projekt. Det är viktigt att du kan arbeta självständigt i din roll och är bekväm med att fatta beslut och delegera uppgifter. Vi ser gärna att du har relevant utbildning och/eller erfarenhet av projektledning.

Omfattning och lön

Vikariatet gäller mars – december 2020 och omfattar 50 procent av heltid. Det finns möjlighet att arbeta en del av tiden hemifrån. Arbetet kan omfatta kvällar och helger. Tillträde 1 mars 2020.
Lön enligt kollektivavtal (Unionen)

Ansökan

Vi vill ha din ansökan senast den 26 januari 2020. Din ansökan skickar du till jobb@osterangenskonsthall.se

Kontakt

För mer information om tjänsten, kontakta Johanna Linder, verksamhetschef.
Epost: johanna.linder@osterangenskonsthall.se
Telefon: 0768-610 900