Bli volontär på Österängens Konsthall

Nu har du chansen att få en unik inblick i den samtida konstvärlden, knyta viktiga kontakter, träffa intressanta människor och samtidigt göra en viktig insats för kulturlivet i Jönköping.

Österängens Konsthall drivs av en ideell förening som idag har över 240 medlemmar. För att driva vår omfattande verksamhet med utställningar av hög klass, aktiviteter för barn och unga, kolonilotten och medverkan på festivaler och event behöver vi dig som volontär!

Fördelarna är många:

  • Du blir en del av en större gemenskap
  • Du har möjlighet att göra skillnad
  • Du blir en del av en viktig och intressant verksamhet
  • Du blir inbjuden till en volontärsträff per termin för information om konsthallens verksamhet
  • Du får ett arbetsintyg som du kan använda i ditt CV
  • Gratis fika när du jobbar

För att vara volontär och omfattas av vår volontärförsäkring måste du vara medlem. Bli medlem här

Vi har behov av volontärer inom flera områden av vår verksamhet:

Publikvärd

Som värd på konsthallen är du vårt ansikte utåt. Du berättar för våra besökare om pågående utställningar och sköter butik och café. Arbetstiden är ofta lördagar eller söndagar mellan kl 10.30 och 16.30. Du väljer själv när och hur ofta du vill arbeta.

Byggassistent

Som byggassistent arbetar du med enklare bygguppgifter inför öppnandet av en ny utställning. Det kan vara att måla, slipa och bygga enklare konstruktioner. Här jobbar du tätt tillsammans med curator och konstnär. Vi bygger utställningar ungefär sex gånger per år och arbetet brukar pågå intensivt i ungefär en vecka men du väljer själv hur ofta du vill jobba.

Kommunikation

Är du bra på att formulera dig i skriven text och gillar ordning och reda? Är du kommunikatör eller går en utbildning inom kommunikation och media? Som kommunikatörsvolontär jobbar du med vårt medlemsregister och vår hemsida.

Verkstadsvolontär

Har du gått, eller går du, en konstnärlig eller pedagogisk utbildning? Då kan du få hjälpa oss i vår barnverkstad, som är öppen söndagar och skollov. Här får barn i åldrarna 6-12 år skapa och upptäcka sin kreativitet.

Teknik och IT

Kan du det här med ljud och bild? Då behöver vi dig! Våra utställningar är ofta tekniskt krävande och vi behöver också hjälp med teknik vid olika typer av event. Vi har också stor användning av dig som är IT-kunnig – välkommen att höra av dig!

Foto & Film

Är du en duktig fotograf? Gillar du att filma och redigera? Vi behöver ofta hjälp med att dokumentera större projekt eller enskilda event.

Låter det här som något för dig? Mejla info@osterangenskonsthall.se så hörs vi!

I kalendern nedan ser du vilka volontärpass som finns tillgängliga, maila oss på info@osterangenskonsthall.se för att anmäla ditt intresse.