Omställningsjuntan: Från skräp till skatt med Linnea Bertlin
04 jul 17:00 - 19:00

Omställningsjuntan: Från skräp till skatt med Linnea Bertlin

Är du intresserad av smycken och återbruk? Vill du öva på att förmedla något genom det du skapar?

Återbruka ditt skräp till ett användbart smycke tillsammans med smyckeskonstnären Linnea Bertlin

Denna gång på ÖK kolonilott tar vi hand om sådant som vi redan har hemma och lär oss att uttrycka oss i skapandet med fokus på miljö och återbruk. Vi kommer att diskutera materialens värde och öppna nya sätt att se på sådant som annars skulle hamna i papperskorgen.

Material: Använd det som du har hemma, som egentligen skulle ha hamnat i soporna.
Det kan till exempel vara det gamla plagget med den där fläcken som inte går bort, trasiga skor eller omaka strumpor. Rota i lådor hemma, där i kanske det finns någon gammal sladd som inte längre fyller sin funktion? Eller ta med det tomma flingpaketet efter frukosten. Utmana dig själv till att se på saker för vad det inte är och se dom istället som material till något nytt.


Kursen hålls av konstnären Linnea Bertlin som har en examen inom smyckekonst från Konstfack.

 

 

Att tänka på: Evenemanget är gratis och äger rum på ÖK kolonilott & Skogsträdgård. Ta gärna med dig eget material/skräp att skapa med. Verktyg m.m finns på plats men ta gärna med eget. Vi kommer att vara utomhus så kläder efter väder och tänk på att bara ta med sådant som inte kräver eluttag.  

 

Hitta hit: ÖK kolonilott ligger nedanför Orionvägen på Österängen. Om du har Österängskyrkan i ryggen, korsa parkeringen, gå förbi förskolan tills du ser vimplarna på lotten!

Omställningsjuntan

Frigör din skapandekraft genom praktisk omställning. 

Under ett antal workshops får du träffa konstnärer, trädgårdsmästare och slöjdare som delar med sig av sina kunskaper om allt ifrån ätbara växter till hur du täljer din egen sked. Alla workshops äger rum på ÖK Kolonilott och Skogsträdgård.  Alla workshops i Omställningsjuntan är gratis tack vare Ideell Kulturallians och Kulturens Kapillärer.

Mer Omställningsjuntan:

Skogsskafferiet

Snedskuret

Mimmi Rosell

Anna Eckert 

Karin Johansdotter 

<- Tillbaka till evenemang