Omställningsjuntan: Ätbart i naturen med Skogsskafferiet
27 jun 18:00 - 20:00

Omställningsjuntan: Ätbart i naturen med Skogsskafferiet

Under en kväll i slutet av juni tar Christian med oss på en exkursion i vårt absoluta närområde. Det blir en guidning i skogsskafferiets tecken där vi letar rätt på naturens egna råvaror och får veta mer om vad, när och hur olika växter kan skördas och ätas. Ta med en liten korg ifall vi hittar något som går att skörda! 

 

Christian Cederwall är trädgårdsmästare och en av initiativtagarna till Skogsskafferiet. Du hittar Skogsskafferiet HÄR

 

Skogsskafferiet syftar till att uppmuntra omställningen mot en hållbar livsstil genom att sprida kunskap om de vilda, ätliga växter och svampar som finns i den svenska naturen. Deras förhoppning är att fler ska upptäcka hur enkelt och roligt det är att samla vilda växter som ett tilltagande komplement till den vardagliga matlagningen.

 

Att tänka på: Evenemanget är gratis och utgår från ÖK kolonilott & Skogsträdgård. Hela evenemanget äger rum utomhus, så ta kläder efter väder och bra skor. Ta gärna med någonting att plocka eventuell skörd i. 

Hitta hit: ÖK kolonilott hittar du nedanför Orionvägen på Österängen. Om du har Österängskyrkan i ryggen, korsa parkeringen, gå förbi förskolan tills du ser vimplarna på lotten!

Omställningsjuntan

Frigör din skapandekraft genom praktisk omställning. 

Under ett antal workshops får du träffa konstnärer, trädgårdsmästare och slöjdare som delar med sig av sina kunskaper om allt ifrån ätbara växter till hur du täljer din egen sked. Alla workshops äger rum på ÖK Kolonilott och Skogsträdgård. Alla workshops i Omställningsjuntan är gratis tack vare Ideell Kulturallians och Kulturens Kapillärer.

Mer Omställningsjuntan:

Linnea Bertlin

Snedskuret

Mimmi Rosell

Anna Eckert 

Karin Johansdotter

<- Tillbaka till evenemang