Boken Allt för konsten – En bok om Österängens Konsthall nominerade till Svenska Publishingpriset!

20 oktober 2021 15:18

På Österängens Konsthalls femårsdag släpptes boken ”Allt för konsten – En bok om Österängens Konsthall” som nu är nominerad till det Svenska Publishingpriset 2021 i klassen ”Fackböcker reportage och berättelser”.

Boken är skriven av Johanna Linder, Sören Josefsson, Mattias Åkeson, Jesper O T Andersson och Katarina Vallbo och formgiven av Anna Wennberg och Melina Khademi.

På bara fem korta år har Österängens Konsthall gått från att vara ett litet gräsrotsinitiativ i en förort mellan Jönköping och Huskvarna, till att bli en sammanhållande faktor i sitt lokalsamhälle och en betydande aktör på den lokala, regionala och nationella samtidskonstscenen. I boken får du träffa konstnärerna, medlemmarna, aktivisterna, barnen, volontärerna, konstälskarna och slitvargarna som gjort allt detta möjligt och ställa sig frågorna hur gör man samtidskonsten angelägen för många? Varför är just konsten så användbar när man vill få människor att mötas?
Får man ens använda konsten?

“Allt för konsten – En bok om Österängens Konsthall” är en handbok i konstakitivism där människorna bakom konsthallen delar med sig av sina metoder, erfarenheter, misslyckanden och succéer. Det här är berättelsen om hur man med konst och kultur som gemensam nämnare kan föra människor samman och skapa gemenskap, sammanhållning och engagemang.

Vinnarna presenteras i November.

<- Tillbaka till nyheter