Sommar på Österängen – Full aktivitet!

23 juni 2020 22:54

SOMMAR 2020 PÅ KONSTHALLEN

Sommaren 2020 finns vi inte bara i konsthallen – utan på hela området och kanske på helt andra platser också! Håll utkik i våra sociala medier så missar du inget. Varmt välkommen till en sommar fylld av aktiviteter, konst och skapande!

UTSTÄLLNING I KONSTHALLEN

26 juni – 23 augusti: Naturen tar över. Jan Carleklev, Jens Evaldsson, Gemenskapspraktik, Nonhuman Nonsense, SymbioLab, Katarina Vallbo och Sissi Westerberg
Utställning med de deltagande konstnärerna i projektet ”Naturen tar över” som drivs av Biosfärområde Östra Vätterbranterna och Österängens Konsthall. Under sommaren kommer samtliga verk i projektet installeras på området. Ladda gärna ner Skådebanans app “Kulturvandringar i Småland” för en guidad visning.

Öppet hela sommaren! Torsdag-fredag 11.00-18.00, lördag – söndag 11.00-16.00.
För visning av ”Naturen tar över” under andra tider, mejla info@osterangenskonsthall.se

 

 

SOMMARHÄNG I TRAILERN

22 juni – 7 augusti: Sommarhäng. Öppen, skapande och gratis verksamhet för alla barn mellan 6-12 år (yngre barn i vuxens sällskap). Här kan du måla, skapa, pyssla och vara kreativ tillsammans med våra pedagoger! Vår rullande konsthall hittar du på gräsmattan utanför Birkagården.

Öppet: måndag – fredag 11.00-15.00

 

 

ODLA MED KONSTHALLEN

Under våren har det jobbats på och det sprudlar av liv på kolonilotten.Vi  har byggt odlingsbäddar och trädgårdsmöbler och sått fröer. Kolonilotten kommer vara en given samlingsplats på Österängen i sommar!

15 juni – 14 augusti: Varje vardag under hela sommaren finns våra kolonimästare på plats vid kolonilotten nedanför hyreshusen på Orionvägen. Här kan du hjälpa till med odlingen, fika, umgås och delta i olika aktiviteter och workshops.

Bemannat: Måndag – fredag 10.300-17.30
Odlingsträffar: Onsdagar 15.00-19.00

 

SOMMARKRAFT

Vätterhems bod vid Österängsskyrkan är bemannad varje dag. På dagtid finns Vätterhems personal på plats, och på kvällarna möter du oss från Österängens Konsthall här. Vi pratar, svarar på frågor och skapar ett tryggt och trevligt område tillsammans.

Öppet: Måndag – fredag 10.00-22.00.

 

 

<- Tillbaka till nyheter