Österängens öppna utekök

4 juni 2020 17:26

Nu har den första måltiden lagats på Österängens öppna utekök  skapat av Gemenskapspraktik, Erik Sjödin. Uteköket är ett av verken i projektet ”Naturen tar över”.

Det är spännande för nu börjar projektet ”Naturen tar över” hitta ut på Österängen och Österängens öppna utekök som är ett av verken är nu på plats.

Information om köket:

Österängens öppna utekök är en uteplats i Österängen med en kombinerad vedspis och grill samt sittplatser av gamla stockar. Tanken med uteköket är att det ska skapa möjligheter till utomhustrivsel och breddad matkultur i Österängen samt påminna och informera om människans långa relation till eld. Stockarna som fungerar som sittplatser ger även möjlighet för småkryp att hitta boplatser och är därför ett litet bidrag till den biologiska mångfalden i området.

I centrum av köket är en kombinerad vedspis och grill. Vedspisen kan användas för att koka och steka mat och ger därigenom köket fler möjligheter att laga mat ute än vad en traditionell grill gör. Genom Österängens konsthall finns det en låda att låna som innehåller kokkärl, tallrikar och bestick m.m. för ett sällskap på fem personer.

Uteköket kan användas fritt av alla. Viktigt är att de som använder köket följer de generella regler som gäller kring eldande. Eldning och grillning sker alltid under eget ansvar.

 

<- Tillbaka till nyheter