Konsthallens Johanna Linder får pris

27 augusti 2017 20:58

Johanna pris

Österängens Konsthalls verksamhetschef, Johanna Linder, fick utmärkelsen ”Årets Prestation” av det kommunala bostadsbolaget Vätterhem på Österängsdagen den 26 augusti 2017, med motiveringen:

”Sedan invigningen av Österängens konsthall i oktober 2015 har Johanna Linder med sin outtröttliga drivkraft tillsammans med volontärer skapat en plats för svensk och internationell samtidskonst på Österängen. I maj 2017 fick Österängen sin första offentliga utsmyckning, en muralmålning tack vare Johannas målmedvetenhet. Konsthallen är en viktig mötesplats och Johanna har bidragit på ett föredömligt sätt till att berika och stärka stadsdelen genom att tillgängliggöra konst för hyresgäster; unga som gamla och sätta Österängen på kartan. Därför vill Vätterhem lyfta fram hennes insatser som Årets prestation 2017.”

 

<- Tillbaka till nyheter