Årets initiativ

2 november 2016 10:30

Österängens Konsthall är nominerade till Årets initiativ och har gått vidare till juryns urval. Tre initiativ nomineras på Civilsamhällesgalan i Stockholm den 5 december. Vi är en av 13 fantastiskt starka bidrag, men håller självklart alla tummar att vi ska vinna.

”Genom kurser, språkkaféer, workshops, vernissager och festivaler möts barn, unga, nyanlända och den traditionella konstpubliken i Österängens konsthall. Konsthallens läge, i ett av kommunens miljonprogram i stället för centralt belägen, bidrar till den mötesplats som konsthallen utgör – människor från olika kulturer och med vitt skilda erfarenheter av konstvärlden nås. Konsthallen är ett exempel på hur det ideella kulturlivet kan resa sig av egen kraft och hur bristen på pengar och bidrag inte kan stoppa människors längtan efter kultur, samverkan och samhörighet.”

Läs om alla 13 nominerade initiativ här

<- Tillbaka till nyheter