Bli volontär på Österängens Konsthall

 

Nu har du chansen att få en unik inblick i den samtida konstvärlden, knyta viktiga kontakter, träffa intressanta konstnärer och besökare och samtidigt göra en viktig insats för kulturlivet i Jönköping.

Österängens Konsthall drivs av en ideell förening som idag har över 240 medlemmar. För att kunna hålla konsthallen öppen och för att kunna producera utställningar av hög klass av såväl svenska som internationella konstnärer behöver vi dig som volontär!

Fördelarna är många:

  • Du blir inbjuden till en volontärsträff per termin för information om pågående och kommande utställningar
  • Du får ett arbetsintyg som du kan använda i ditt CV
  • Gratis fika när du jobbar
  • Efter tre volontärspass får du välja en produkt ur vår butik till ett värde av 200 kr
  • Efter sex volontärspass får du en hemlig gåva

Vi har behov av volontärer inom flera områden av vår verksamhet:

Publikvärd

Som värd på konsthallen är du vårt ansikte utåt. Du berättar för våra besökare om pågående utställningar och sköter butik och café. Arbetstiden är ofta lördagar eller söndagar mellan kl 10.30 och 16.30. Du väljer själv när och hur ofta du vill arbeta.

Byggassistent

Som byggassistent arbetar du med enklare bygguppgifter inför öppnandet av en ny utställning. Det kan vara att måla, slipa och bygga enklare konstruktioner. Här jobbar du tätt tillsammans med curator och konstnär. Vi bygger utställningar ungefär sex gånger per år och arbetet brukar pågå intensivt i ungefär en vecka men du väljer själv hur ofta du vill jobba.

Kommunikation

Är du bra på att formulera dig i skriven text och gillar ordning och reda? Är du kommunikatör eller går en utbildning inom kommunikation och media? Som kommunikatörsvolontär jobbar du med vårt medlemsregister, vår hemsida, våra nyhetsbrev och pressmeddelanden.

Gillar du grafisk formgivning? Österängens Konsthall har ett formspråk som sticker ut – hjälp att göra det ännu vassare genom att formge posters, program m.m.

Verkstadsvolontär

Har du gått, eller går du, en konstnärlig eller pedagogisk utbildning? Då kan du få hjälpa oss i vår barnverkstad, som är öppen söndagar och skollov. Här får barn i åldrarna 6-12 år skapa och upptäcka sin kreativitet.

Teknik och IT

Kan du det här med ljud och bild? Då behöver vi dig! Våra utställningar är ofta tekniskt krävande och vi behöver också hjälp med teknik vid olika typer av event. Vi har också stor användning av dig som är IT-kunnig – välkommen att höra av dig!

Låter det här som något för dig? Mejla info@osterangenskonsthall.se så hörs vi!