SUMMER ACADEMY: Experiment i östasiastiskt tuschmåleri
14 aug 09:00 - 15:00

SUMMER ACADEMY: Experiment i östasiastiskt tuschmåleri

Med material från den kinesiska och östasiatiska måleritraditionen prövar vi på experimentella metoder för tuschmåleri på asiatisk papper. Din lärare är Jesper O.T Andersson som kommer att hålla en presentation om östasiatiskt måleri från förr till nu och hur visa hur dess tradition och filosofi skiljer sig från det europeiska måleriet. Vi kommer även gå igenom de olika materialens ursprung, visa hur man kan tillverka eget tuschbläck och experimentera med materialen. Det krävs inga mer fökunskaper än att du ska ha veta hur en penna eller en pensel fungerar.

Jesper O. T. Andersson är en svensk bildkonstnär från Jönköping och medarbetare på Österängens Konsthall sedan starten 2015. Numera studerar han en master i fri konst på Kungl. Konsthögskolan i Stockholm och har under våren 2018 befunnit sig på studieutbyte på Academy of Art & Design i Peking.

 

Datum: Tisdagen den 14 augusti
Antal platser: 12
Medtag gärna: material som du vill experimentera med. I tuschmåleri använder vi svart tusch i kombination med vatten för att måla, men för att manipulera resultatet på pappret så har konstnärer i århundranden använt sig av allt från sand, tvättmedel, hushållspapper, växter eller textiler för styra hur tuschbläcket beter sig på pappret. Det finns inga dumma idéer!
Kostnad: 450 kr. Medlem i Österängens Konsthall har 50 kr rabatt!
Anmälan: Här på hemsidan (se nedan) eller på plats i konsthallen.  När du anmäler dig får du information om hur du betalar. Då dras även ev. rabatt. Observera: Vid färre än 8 anmälda deltagare kommer kursen ej att genomföras.
Sista anmälningsdag: 13 augusti.

Läs mer om alla workshops i Summer Academy här!

<- Tillbaka till evenemang