Skåderier: Stadsvandring med Juanma González
28 maj 10:00 - 12:00

Skåderier: Stadsvandring med Juanma González

Välkommen på en skåderier-workshop tillsammans med konstnären Juanma González som använder sig av vandring som konstnärlig metod.

Juanmas vandring finns dokumenterad här.
Han tar dig med på en performativ gruppvandringar med avstamp i permakulturprincipen: “Iaktta och samspela”.
Workshopen kommer bestå av en promenad som börjar på Smedjegatan 30, där vi samlas klockan 10. Sedan promenerar vi tillsammans, guidade av Juanma som tar dig med på en deltagande vandring, där varje stopp blir en möjlighet för deltagarna att utforska och upptäcka omgivningen med nya ögon och delta på ett oväntat sätt. Vandringen avslutas med en enkel gemensam lunch vid lokalen på Smedjegatan.
Vad behöver deltagare tänka på?
– Ta med dryck (vatten)
– Ta på dig sköna skor
– Regnjacka
– Du hittar oss på Smedjegatan 30
– Ingen föranmälan behövs.
Juanma González är en spansk konstnär som bor och arbetar i Stockholm. Under åtta år har han utforskat vandring som konstnärlig metod. Intresserad av tanken på det normala i vardagliga situationer, skapar han situationer där ny mening kan uppstå. Att vandra blir ett verktyg för att utforska miljön och och samla människor i deltagarbaserade aktiviteter och meningsfulla möten.
Som en pilgrimsfärd är vägen målet och vår närvaro det som som gör skillnaden.
Vad är Skåderier?
Skådebanan är en nationell organisation vars syfte är att främja alla människors tillgång till konst och kultur och som Österängens Konsthall är medlem i. I projektet ”Skåderier” fyller elva av Skådebanan Smålands medlemsföreningar Jönköping med dans, bildkonst, litteratur, opera, cirkus, teater, film, musik och performance under Jönköpings marknad den 27 – 28 maj.

<- Tillbaka till evenemang