Poesiuppläsning med Cletus Nelson Nwadike
18 okt 18:00 - 19:30

Poesiuppläsning med Cletus Nelson Nwadike

Poeten och fotografen Cletus Nelson Nwadike, just nu aktuell med utställningen ”Min mamma är en ängel nu” på Österängens Konsthall, läser dikter och berättar om sin familj och sin hemby Abagana, Nigeria.

”Det finns drag av besvärjelse i Cletus Nelson Nwadikes poesi: orden är ett nät att slänga över det osynliga, eller en sorts spår av det som försvunnit men ännu verkar och måste ges kontur.” skrev Erik Bergqvist i Svenska Dagbladet om diktsamlingen ”Jag vill inte sörja dig” (2006). Det är erfarenheten och upplevelse av exil och sorg som står i centrum för Nwadikes författarskap.
Välkommen till en en kväll där Cletus Nelson Nwadike, som nyligen återvänt till Sverige efter en resa till hemlandet Nigeria, läser sina dikter, visar bilder och berättar om sitt liv och sitt konstnärsskap.

Cletus Nelson Nwadike är poet och fotograf . Han är född i Nigeria men har bott i Sverige sedan 1990 och är numera bosatt i Aneby, Småland. Som poet debuterade Cletus Nelson Nwadike 1998 med diktsamlingen ”En kort svart dikt” och har sedan dess gett ut ytterligare tre diktsamlingar, varav den senaste  ”Jag vill inte sörja dig”  kom 2006. Cletus Nelson Nwadike har nominerats till och vunnit en rad internationella fototävlingar. Tidigare i år kom han på andra plats i kategorin ”Still life” i Sony World Photo Award, Somerset House, London. Nwadike har bland annat visats på Fotografiska i Stockholm, Arbetets Museum i Norrköping och  Gallery Rivaa, New York. Detta blir hans första utställning på hemmaplan i Jönköping.

Österägnens konsthall
Tisdagen den 18 oktober kl. 18.00
FRI ENTRÉ!

 

<- Tillbaka till evenemang