09 nov - 11 nov

Österängens Konsthall på MR-dagarna

Mänskliga Rättighetsdagarna är Nordens största forsum för mänskliga rättigheter. Den 9-11 november hålls mässan på Elmia i Jönköping och Österängens Konsthall är en av utställarna.

Mänskliga Rättighetsdagarna, MR-dagarna, har funnits sedan år 2000 och är Nordens viktigaste samlade mötesplats för forskare, myndigheter, politiker och ideellt engagerade som arbetar med eller vill lära mer om mänskliga rättigheter. Syftet  är att öka kunskapen om mänskliga rättigheter och att lyfta dem högre upp på den politiska dagordningen.

Österängens Konsthall kommer att medverka på torget ”Oasen” tillsammans med andra aktörer inom konst och kultur. Vi visar Mattias Åkesons utställning MONUMENT – som tidigare visats på Österängens Konsthall och som är ett projekt som helt bygger på deltagande och som visar hur man kan arbeta med social inkludering i konstnärliga projekt.

Fredagen den 10 november kommer Mattias Åkeson att hålla två Artist Talks på mässan, ett kl. 11.00 och ett kl. 15.00. Det är fri entré till mässan, vill du också ha biljett till seminarieprogrammen anmäler du dig här.  Programmet lördagen den 11 november är kostnadsfritt att besöka för de som registrerat sig i förväg (annars 50 kr i dörren).

 

 

<- Tillbaka till evenemang