NYA Småland: Minnen av migration
04 jul 17:30 - 19:30

NYA Småland: Minnen av migration

I samband med utställningen ”Kwassa Kwassa” av danska konstnärstrion SUPERFLEX bjuder Österängens Konsthall och det interregionala projektet Nya Småland in till ett samtal om migration och minnen.
Nya Smålands konstnärliga ledare Jonatan Habib Engqvist och Mike Bode presenterar arbetet och tankarna bakom utställningsprogrammet som just nu pågår på ett flertal platser runt om i Småland. Det blir också ett samtal med den numera Berlinbaserade konstnären Juan-Pedro Fabra Guemberena om ”Moheda”, ett projektet där Fabra återvänder till Moheda i Småland för att utforma ett minnesverk över ruinen av flyktingförläggningen i Moheda dit han själv ankom som flykting från Uruguay 1979.

Kvällen inleds med en visning av SUPERFLEX ”Kwassa Kwassa”.

Juan-Pedro Fabra Guemberena är utbildad på Kungliga Konsthögskolan i Stockholm (2002) och har bl.a visats på Venedigbiennalen, Röda Sten konsthall i Göteborg och finns representerad i samlingarna på bland annat Wanås, Moderna museet och Statens konstråd. De senaste åren har han börjat arbeta allt mer med personliga historier vilka behandlar erfarenheten av exil, geografiska förskjutningar och minne.

<- Tillbaka till evenemang