Monument (Österängen)
02 sep - 08 okt 11:00 - 16:00

Monument (Österängen)

MONUMENT har pågått sedan hösten 2016 och är ett porträtt av Österängen.
MONUMENT är ett arkiv.
Flera förslag på konstverk – monument – finns redo att placeras i Österängen. Förslagen har producerats av boende i Österängen och är deras personliga berättelser i form av publika gestaltningar i boendeområdet.
MONUMENT är en festival.
I slutet av maj uppfördes några av förslagen i full skala i Österängen. En manifestation för att visa hur Österängen skulle kunna se ut.
MONUMENT är en utställning.
Sen blev det dags att visa alla de förslag som har gjorts fram till nu. Vi hoppas på att det ska bli ännu fler. Under utställningen var det möjligt att själv bidra till arkivet med sitt eget förslag. Skulpturerna visades i Österängens konsthall tillsammans med den film konstnären Mattias Åkeson har gjort. Filmen är hans porträtt av Österängen och är starkt influerad av de möten han haft med deltagarna i projektet.

Mattias Åkeson är konstnär verksam sedan slutet av 90-talet. Han intressen ligger i relationerna mellan individen, kollektivet och samhället, vilket har visats i en rad projekt. Han är utbildad på Konsthögskolan i Bergen och har bl.a ställt ut på Norrköpings konstmuseum, Botkyrka konsthall och Konsthall C. Han är också verksam som utställningsformgivare, 2017 aktuell med uppdrag hos Norrköpings stadsmuseum och Sjöfartsmuseet Akvariet i Göteborg. 2018 ställer han ut tillsammans med konstnären Jonas Nobel på Passagen konsthall i Linköping.

Vernissage hölls lördagen den 2 september kl. 13.00.

 

<- Tillbaka till evenemang