Logmöte - Linda Karlsson i Studio476
16 apr - 05 maj

Logmöte – Linda Karlsson i Studio476

Logmöte

Akrylmålningar, blandteknik av Linda Karlsson.

Utställningens tema och utgångspunkt är logmöte, något jag själv är uppväxt med och har fina minnen av. Däremot i denna utställning tar sig mina målade bilder ett annat uttryck.

Logmöten är tyvärr en mötesform som är väldigt ovanlig idag. Mötena var ungefär som en gudstjänst men istället för att hålla det i en frikyrkolokal hölls det i ladugårdar på olika gårdar runtomkring socknen. Oftast hade en gård hand om en viss vecka på sensommaren och sedan gick stafettpinnen över till en annan gård i området. Oftast var den lokala kyrkans medlemmar engagerad i att kalla predikanter, musiker, sånggrupper, talare med flera. Vanligtvis bestämdes programmet och ansvar under kyrkans årsmöte i början av året.

Man höll till på övre delen av ladugården alltså rännet där man ställde in många rader av långa träbänkar, byggde en enkel scen med högtalare framför höskullen och klädde väggarna och scenen med ungbjörk.

Det var vanligt att man väntade tills att industrisemestern var slut och höet var inkört på rännet innan man höll logmötena. Början på augusti var förmodligen en vanlig tid. Mötena var ekumeniska och folk kom därför från olika samfund och en del kunde även få åka en längre sträcka.

Många vittnar även om att det var en trevlig gemenskap och att själva sammanhållningen i grannskapet blommade upp.


Studio476 är vår experimentyta där medlemmar som vill kan boka in sig för en utställning. Läs mer om Studio476 här.

Öppettider:

Måndag: 10:00 – 16:00 (ingång via biblioteket)
Tisdag: 11:00-16:00 (ingång via biblioteket)
Onsdag: Stängt
Torsdag: 10:00 – 17:00 (ingång via biblioteket & konsthallen)
Fredag: 10:00 – 17:00 (ingång via biblioteket & konsthallen)
Lördag: 11:00-15:00 (ingång via konsthallen)
Söndag: 11:00-15:00 (ingång via konsthallen)

<- Tillbaka till evenemang