Välkommen på en workshop med konstnären och trädgårdsmästaren Malin Lobell som tar sig an permakulturprincip åtta: “Integrera hellre än segregera” som berör olika typer av relationer och samspel.
Vi diskuterar de integrerade rollerna som finns i trädgården, allt ifrån de minsta beståndsdelarna, till vår egen, människans roll.
Hur kan vi använda den här kunskapen? Vi gör en samplantering som med sin uttänkta komposition skapar ett integrerat system på kolonilotten.
TID: 11-13
PLATS: ÖK KOLONILOTT (NEDANFÖR ORIONVÄGEN)
DATUM: 20 Augusti
Ingen föranmälan behövs, fika går att köpa med swish.
I projektet Jorddyrkare undersöker vi tillsammans med konstnärer, aktivister, experter och odlare permakulturens revolutionära potential. Varje jorddyrkare tar avstamp i varsin av permakulturens tolv designprinciper.
Programmet kommer att pågå under 2022, från april till oktober med workshops, föreläsningar och performances.
Begreppet “permakultur” myntades av australiensarna David Holmgren och Bill Mollison. I boken ”Permaculture – Principles & Pathways Beyond Sustainability” utvecklar han tankarna bakom de tolv principerna för permakultur. Samtliga principer utgår från tre grundprinciper:
- Omsorg om jorden
- Omsorg om människan
- Rättvis fördelning
Medan glaciärerna smälter, ekosystem kollapsar, Europa är i krig och vi förlorar mer och mer av den biologiska mångfalden, fortsätter vi konsumera resurser som aldrig förr, utan att ge tillbaka. Permakulturen erbjuder ett nytt sätt tänka och göra, en långsiktig omtanke om hur vi kan skapa ett socialt, ekonomiskt och ekologiskt hållbart samhälle genom att till exempel bygga nätverk och sluta kretslopp.
Du hittar projektbloggen för Jorddyrkare HÄR.