Jorddyrkare: Tillsammansprepping med Linda Tedsdotter
18 jun 11:00 - 13:00

Jorddyrkare: Tillsammansprepping med Linda Tedsdotter

Välkommen på en sista jorddyrkarworkshop på ÖK kolonilott innan sommaruppehållet. Tillsammans med konstnären och preppern Linda Tedsdotter som tar sig an permakulturens designprincip nummer tolv: “Svara kreativt på förändring”, ägnar vi oss åt tillsammansprepping.  

I Jorddyrkare tar vi avstamp i Tedsdottes serie Apocalypse Insurance (Serien utgår från konceptet ”prepping” – en förberedelse/beredskap  för det moderna samhällets nedgång)
Vilka typer av skräckscenarion står vi inför och hur kan vi tillsammans förbereda oss för detta istället för att varje hushåll tro sig behöva mängder av toapapper.
Vad har jag att bidra med till den gemensamma beredskapen i området? Linda tar med sig förkultiverad kål som sitt bidrag.
På workshopen försöker vi hitta olika vägar för att skapa en samberedskap/tillsammansprepping för området och planterar kål i kolonilotten, har du några plantor som du vill sätta i jorden?

Linda Tedsdotter bor och verkar på sin gård i Fotskäl samt i Göteborg där hon har sin ateljé på Konstepidemin. Hennes konstnärliga arbete utgörs ofta av omgivningar, situationer eller det samhälleliga politiska läget. Konceptuellt utvecklar hon sedan platsspecifika eller kontextrelaterade verk.

DATUM: 18 MAJ
TID: 11.00-13.00
PLATS: ÖK KOLONILOTT (NEDANFÖR ORIONVÄGEN, ANDRA SIDAN PARKERINGEN FRÅN KYRKAN)
WORKSHOPEN ÄR GRATIS! INGEN FÖRANMÄLAN BEHÖVS, FIKA GÅR ATT KÖPA PÅ PLATS MED SWISH.

Begreppet “permakultur” myntades av australiensarna David Holmgren och Bill Mollison. I boken  ”Permaculture – Principles & Pathways Beyond Sustainability” utvecklar han tankarna bakom de tolv principerna för permakultur. Samtliga principer utgår från tre grundetiker:

Omsorg om jorden

Omsorg om människan

Rättvis fördelning

Medan glaciärerna smälter, ekosystem kollapsar, Europa är i krig och vi förlorar mer och mer av den biologiska mångfalden, fortsätter vi konsumera resurser som aldrig förr, utan att ge tillbaka. Permakulturen erbjuder ett nytt sätt tänka och göra, en långsiktig omtanke om hur vi kan skapa ett socialt, ekonomiskt och ekologiskt hållbart samhälle genom att till exempel bygga nätverk och sluta kretslopp.

 

Du hittar projektbloggen för jorddyrkare HÄR

 

<- Tillbaka till evenemang