Glimpse - Mia Hultgren i Studio476
15 sep - 25 sep

Glimpse – Mia Hultgren i Studio476

Utställningen Glimpse handlar om fragment från det förflutna, hur vissa fragment försvinner bort och hur andra klamrar sig fast. En stor del i min konstnärliga process är att avbilda olika texturer, kompositioner, mönster och färger som jag finner runt om i städer och natur. Jag har sedan länge fotograferat gamla reklamaffischer, ibland bara något spontant uppsatt som blivit nedrivet, ibland på affischeringsväggar där affischer sitter ovanpå varandra med delar bortrivna och nya ovanpå. De former, färgkombinationer och mönster som kommer fram i detta eviga lager på lager av papper, finner jag otroligt inspirerande och som en symbol för hur stunder som har varit och nya som kommer. Hur fragment av det förgångna finns kvar, samtidigt som tiden går och nya händelser sker. I denna utställning finner du detta narrativ omsatt till taktila textila verk.

Mia Hultgren är textilkonstnär, med en mastersexamen från Royal College of Art i London. Hennes arbetsprocess är hands-on, med materialet i fokus. Kärnan i hennes arbete och största intresse som konstnär ligger i det experimentella, hon arbetar med material, färg, form och textur samt olika tekniker på ett undersökande sätt för att skapa något nytt som inte bara är visuellt tilltalande utan även taktilt och överraskande.

Utställningen kan ses från 15:e september till 25:e september. Mia Hultgren, är på plats och håller vernissage på torsdag den 15:e september mellan 16.30 och 18.00.

instagram: studio_m_miahultgren

 


Studio476 är vår experimentyta där alla våra medlemmar kan boka in sig för en utställning. Läs mer om Studio476 här.

Öppettider:

Måndag: 10:00 – 16:00 (ingång via biblioteket)
Tisdag: 11:00-16:00 (ingång via biblioteket)
Onsdag: Stängt
Torsdag: 10:00 – 18:00 (ingång via biblioteket & konsthallen)
Fredag: 10:00 – 18:00 (ingång via biblioteket & konsthallen)
Lördag: 11:00-16:00 (ingång via konsthallen)
Söndag: 11:00-16:00 (ingång via konsthallen) 

<- Tillbaka till evenemang