Fuck it metoden - en filmworkshop med Salad Hilowle
12 aug - 14 aug 17:00 - 21:00

Fuck it metoden – en filmworkshop med Salad Hilowle

Den 12e till 14e Augusti gästas Hang Out och den gula trailern utanför Birkagården av Salad Hilowle med den grymma filmworkshopen ”Fuck it metoden.”

Att göra film kan vara enkelt om man bara tillåter sig komma ifrån sina egna ramar. Att sätta igång filmandet kan vara det svåraste som finns. Därför behöver man som filmare bara filma av sig ibland för sätta igång. Som en tecknare behöver värma upp sin hand för att rita av sig behöver även filmare uppvärmning för att komma igång.

Med Fuck it metoden vill Salad Hilowle att man börjar filma utan att tänka. Hilowle tror på den rörliga bildens kraft eftersom vi alla konsumerar bilder och skapar nya bilder hela tiden. Andra hävdar att skriftspråken håller på att dö ut och att man istället pratar om bildspråk.
Men vad händer om man kombinerar bägge två? Vi tolkar alla olika när det gäller ord. Ett exempel; ordet fönster kan ha så många betydelser. Titta ut mot världen (abstrakt tolkning) eller bokstavligen ett fönster.

Under dessa dagar kommer vi att gå igenom hur man gör film utan att tänka. Genom att försöka gestalta poesi till rörliga bilder så vill Salad Hilowle att man prövar att hitta olika verktyg för att sätta igång med sitt filmande. Inga förkunskaper krävs, bara en mobil som det går att filma med. Viktigt att komma som du är.

Fuck it, kör bara kör!!

Hang Out ett samarbete mellan Österängens Konsthall och Birkagårdens Folkets Hus och Parker med stöd av Jönköpings kommun, Hyresgästföreningen och Vätterhem.

<- Tillbaka till evenemang