Från Smålands Jerusalem till Sveriges Dubai: FRAMTID
20 mar 19:00 - 20:00

Från Smålands Jerusalem till Sveriges Dubai: FRAMTID

I samband med Josefin Jussi Anderssons utställning ”Tidens tecken” på Österängens konsthall bjuder vi in till en samtalsserie om stadens utveckling.

Utställningen adresserar  frågor om nutida stadsplanering och gentrifiering. Hur påverkas värde, ekonomiskt, socialt, filosofiskt, fysiskt? Den ställer frågor om det går att betrakta denna arkitektoniska och sociala utveckling som något annat än just utveckling? En farsot? En pest som sprider sig, omöjlig att stoppa?

Seriens tredje och avslutande samtal fokuserar på tankar om framtida stadsplanering. Hur vill vi bygga den framtida staden? Hur gör man för att röster från olika människor, olika aktörer, olika krafter, ska kunna höras på ett likvärdigt sätt? Går det att förutse vilka funktioner som kommer att bli viktigt att tillmötesgå i en framtida stad?

Medverkande:

  • Bahman Pourjanaki, med rötter i Jönköping,  processledare på Folkets Hus & Parker i Göteborg
  • Helena Nordström, grundare av Placebrander, ett företag som sprider kunskap om platsutveckling och platsmarknadsföring

Moderator: Johanna Linder

Plats: Österängens konsthall pop up, Hoppets Torg 4 (bredvid Subway)
Datum: 20 mars
Tid: 19.00
Fri entré, ingen föranmälan krävs!

I samarbete med Smålandstriennalen och Konstfrämjandet Småland. Samtalet följer direkt på Österängens konsthalls årsmöte, se separat evenemang)

 

<- Tillbaka till evenemang