FörVilda Folkets Park! + INVIGNING PARI*PORTEN
21 maj 14:00 - 17:00

FörVilda Folkets Park! + INVIGNING PARI*PORTEN

Den 21 maj är det premiär för FörVilda Folkets Park. En folkfest för alla som är intresserade av biologisk mångfald, med gratis entré. Då invigs också ”Pari*porten” – en offentlig gestaltning som också fungerar som en spontan lekplats för barn, av konstnärsduon aghili/karlsson i samarbete med barn på HallonEtt:s förskola i Huskvarna.

Söndagen kommer gå i folkbildningens fotspår. En mängd av goda exempel kommer visas där alla som har en gräsmatta, balkonglåda eller flera hektar mark kan få inspiration och ökad kunskap om biologisk mångfald. Allt ifrån att göra aktiva val i sin balkonglåda, till att lämna en bit av sin gräsmatta oklippt, spara en hög med ris eller anlägga en äng.

Vi kommer också ha en mängd andra aktiviteter för alla åldrar. Under dagen invigs ett av konstverken i Österängens konsthalls projekt ”Kojan”. Det är konstnärsduon aghili/karlsson som i samverkan med barn och pedagoger på Hallon Ett:s förskola i Huskvarna skapat den offentliga gestaltningen ”Pari*porten” som också fungerar som en spontan lekplats. Verket invigs med ett samtal mellan konstnärerna och  projektets följeforskare Maria Hammarsten, Högskolan för Lärande och Komunikation, Jönköping. Österängens Konsthalls konstpedagog Karin Johansdotter  är på plats och skapar fröbomber tillsammans med barnen.

Det blir guidning i Folkets Park och förklaring av vår biologiska mångfalsvision med de åtgärder som skall genomföras framöver. Arborister kommer klättra i träd, Jönköpings kommun delar ut ”årets naturvårdspriset”. Vi får lyssna till gröna sånger med barnkören Vega och sångduon Per och Magnus. Författarna och biologerna Stefan Edman och och Ola Jennersten inspirerar och du kommer att kunna titta in i Ekobussen, bygga en egen holk till fågel eller fladdermus, ett igelkottsbo, plantera din balkonglåda tillsammans med Vätterhem, fynda på växtloppis, gå tipspromenad med Naturskyddsföreningen och prata programmering av din automover med Husqvarna AB, träffa kommunen – och mycket mer!

Detaljerat program presenteras i början av maj.

Vi hoppas på en folkfest, fint väder och nyfikna besökare.

FRI ENTRÉ!

Arrangeras tillsammans med Huskvarna Folkets Park, Biosfärområde Östra Vätterbranterna, Gränna Skogsgrupp och civilsamhället.

”Pari*porten” av aghili/karlsson

<- Tillbaka till evenemang