Femårsjubileum + Bokrelease "Allt för konsten"
03 okt 11:00 - 16:00

Femårsjubileum + Bokrelease ”Allt för konsten”

Den 3 oktober är den exakt fem år sedan Österängens Konsthall slog upp portarna för allra första. Det tänkte vi fira med en hel dags workshops, event, utställningar och inte minst: releasefest för ”Allt för konsten – boken om Österängens Konsthall”. Varmt välkommen!

På bara fem korta år har Österängens Konsthall gått från att vara ett litet gräsrotsinitiativ i en förort mellan Jönköping och Huskvarna, till att bli en sammanhållande faktor i sitt lokalsamhälle och en betydande aktör på den lokala, regionala och nationella samtidskonstscenen. Kom och fira Österängens Konsthalls första fem år tilsammans med oss under en hel dag med utställningar, konstvandringar, workshops och bokrelease.

“Allt för konsten – En bok om Österängens Konsthall” är en handbok i konstakitivism där människorna bakom konsthallen delar med sig av sina metoder, erfarenheter, misslyckanden och succéer. Det är berättelsen om hur man med konst och kultur som gemensam nämnare kan föra människor samman och skapa gemenskap, sammanhållning och engagemang.

PROGRAM

11.00 Konsthallen öppnar med pågående utställningen ”As Above So Below” av Lisa Jeannin & Rolf Schuurmans

11.00-12.30: Barnworkshop med Karin Johansdotter & Melina Pollack. Plats: Gula trailern på ängen utanför Birkagården.
Vi målar, trycker o skapar vimplar som vi tillsammans hänger upp och skapar ett rum av färgglada tyger.

12.00-15.00: Familjelördag kl. 12-15 på Österängens Bibliotel
Välkommen på en festlig stund fylld med aktiviteter för barn. Här kan man se dockteater, *pyssla i verkstaden, spela bokbingo, gå tipspromenad, läsa en bok eller fika.

12.30: Barnteater på Österängens Bibliotek: Petras Prick på Österängens Bibliotek
När Petra vaknar en morgon upptäcker hon en tom fläck på pälsen. En av Petras tusen prickar är borta! Ville den inte vara hos Petra längre? För att få en envis prick att stanna måste den få bestämma lite själv. Kommer den då tillbaka, ja då har man en riktig vän. Med dockteatern Tittut för barn 2-6år.

12.30: Guidad konstvandring: Naturen tar över. Samling utanför konsthallen.
Vandringen tar 1-1,5 timme.

14.00: Releasefest med boksamtal på Birkagården.
Medverkande: Johanna Linder, redaktör & skribent, Johanna Billing, konstnär, Sören Josefsson, skribent. Moderator: Per Hasselberg, verksamhetschef Konstfrämjandet.
Bokförsäljning, samtal och mingel. Du som redan har betalat din bok/dina böcker via vår Kickstarterkampanj har möjlighet att hämta ut din bok.

16.00 Konsthallen stänger.

Vi strävar efter att genomföra alla evenemang på ett coronasäkert sätt. Det här betyder att antalet platser är begränsade, så kom gärna i tid till de olika evenemangen. Barnworkshop och konstvandring genomförs utomhus.

 

<- Tillbaka till evenemang