Dans- och musikföreställning med danskroki
25 feb 01:00 - 02:00

Dans- och musikföreställning med danskroki

Välkommen att uppleva en unik dansföreställning som också blir ett tillfälle att teckna kroki.

Jönköpingsdansaren Stina Nilsson gästas av dansaren Bari Kim från Sydkorea och musikern Dan Peter Sundland, (elbas) från Trondheim/Berlin.
Gruppen träffades när de alla tre var aktiva på dans- och musikimprovisationsscenen i Berlin i början av 2010-talet.
Nu återförenas de för ett antal föreställningar – en unik chans att få ta del av dans- och musikimprovisation i toppklass!
Dessutom har du möjlighet att öva dina färdigheter i danskroki under föreställningen i samarbete med Österängens konsthall. Tag i så fall med ditt eget teckningsmaterial och låt inspirationen flöda!

Dans: Bari Kim, Stina Nilsson
Musik: Dan Peter Sundland, elbas
Plats: Österängens konsthalls pop-up på Hoppets torg 4
Datum: Den 25 februari kl 13:00
Föreställningens längd: 60 min

ANMÄLAN & BILJETTER

Anmäl dig till stina.maragreta.nilsson@gmail.com
Sista anmälningsdag: 22 februari
Kostnad: 100 kr
Biljetten betalas i samband med anmälan

Bari Kim är dansare, improvisatör och koreograf från ön Jeju i Sydkorea. Hon har studerat koreografi, litteratur och film och har en internationell karriär som dansare där hon arbetar och uppträder med dansimprovisation, performance och poesi. Bari har turnerat världen runt med sina föreställningar och hon är en flitigt anlitad lärare i improvisation och Body Mind Centering.

Dan Peter Sundland är en unik elbasist och kompositör, aktiv på jazz- och improvisationsscenen i Norge och Berlin. Hans spelstil utmärker sig genom hans expressiva, mångfacetterade speltekniker, som t ex celloliknande spel med stråke och en varierad palett av rytmiska mönster.

Stina Nilsson är danskonstnär, utbildad på Skolen for Moderne Dans i Köpenhamn. Hennes konstnärskap baseras på improvisation som sceniskt uttryck, hon har arbetat runt om i Europa med musiker, bildkonstnärer, videokonstnärer och poeter. Sedan 2017 är Stina baserad i Jönköping där hon arbetar med experimentella, tvärkonstnärliga och platsspecifika föreställningar.

I samarbete med Kultivera och Region Jönköpings län

<- Tillbaka till evenemang