Art Talks / Kreativ Aktivism
31 okt 13:00 - 17:00

Art Talks / Kreativ Aktivism

Konst och konstnärliga uttryck utsätts ständigt för inskränkningar, dock lyckas man sällan tysta det fria ordet och konsten skapar ständigt nya sätt att uttrycka sin frihet.

Under en halvdagsworkshop kommer vi att diskutera och utveckla tankar kring begreppet kreativ aktivism och diskutera konstnärlig frihet med ett särskilt fokus på Turkiet. Genom presentationer och diskussioner kommer vi att belysa olika metoder som används av olika grupper och individer. I workshoppen medverkar fem unga konstnärer från Turkiet som deltar i konstnärsresidenset ”Asylum of Art” hos Kultivera i Tranås. Tillsammans med andra gäster och människorättsaktivister kommer de fokusera på gränslandet mellan konst, kreativitet och aktivism.

Workshoppen kommer att innehålla en rad ämnen som ska diskuteras såsom:

  • konstnärlig frihet
  • konst och aktivism
  • taktik och strategi
  • yttrandefrihet
  • digitala rättigheter och friheter

Vi vill bjuda in konstnärer, aktivister, akademiker, representanter för NGO´s, journalister och andra som är intresserade av att delta i workshoppen och diskussionen kreativ aktivism på Österängens konsthall. Workshoppen hålls på engelska och är kostnadsfri. Begränsat antal platser. Vänligen svara senast den 27 oktober om ditt deltagande till: arts@kultivera.nu

Workshop: Kreativ aktivism arrangeras av ART TALKS i samarbete med Österängens konsthall och Kultivera.

Projektlansvariga: Gürkan Özturan, Colm O Ciarnain, Johanna Linder och Mike Bode

<- Tillbaka till evenemang