Workshop: MONUMENT med Mattias Åkeson
20 aug 10:00 - 16:00

Workshop: MONUMENT med Mattias Åkeson

Hösten 2017 öppnar utställningen Monument med Mattias Åkeson, en utställning som hämtar sitt format från förslaget. Under året kommer en serie workshops genomföras där alla som vill är välkomna att arbeta med temat. Den 20 augusti mellan 10-16 drar vi igång (kom när du vill och stanna hur länge du vill)!

”Ett monument, är en offentlig skulptur, annat konstverk eller byggnad, vars syfte är med en materiell manifestation erinra om en eller flera personer eller en historisk händelse.[1] Vanliga typer av minnesmärken är resta stenar med inskriptioner och skulpturer. I sakens natur ligger att minnesmärket kommer till i efterhand, ofta långt i efterhand. Många minnesmärken visar sig dock med tiden stå på en felaktig plats när historieforskningen granskar en händelse närmare. Senare generationer kan också vilja flytta eller riva ett minnesmärke på grund av förändrade attityder till en person eller händelse.”

från Wikipedia

Konstprojektet Monument är baserat på deltagande och tillsammans med konstnären ska vi undersöka möjligheterna med ett monument och dess potential i Österängen. Vad kan ett monument vara och vad kan det relatera till?

Monument (Österängen) är över vardagen. Personliga berättelser som blir kollektiva. Åkeson har intresserat sig för relationerna Individ, Kollektiv, Samhälle. Det kollektiva kan vara personligt, det personliga blir kollektivt.

Under ett års tid kommer ett antal workshops hållas för att undersöka monumentets möjligheter och för att skapa ett material till utställningen. Första workshopen är en öppen inbjudan där vi kommer se på monument och hur det kan gestaltas och beskrivas.

 

Vi söker även en kärngrupp som vill medverka på fler träffar och ha en central roll i verket. Ambitionen är att göra en film om kärngruppens arbete. Är du intresserad? Anmäl dig gärna till marcus.appelberg@osterangenskonsthall.se!

 

Den inledande workshopen genomförs med bidrag av Region Jönköping

<- Tillbaka till evenemang