VIRTUELL UTSTÄLLNING: VÄVDA RUM
20 maj - 30 sep

VIRTUELL UTSTÄLLNING: VÄVDA RUM

Välkommen att uppleva tio virtuella konstverk i de offentliga rummen i Jönköping och Huskvarna. Konstverken upplever du genom att ladda ner Vävda rum-appen till din mobiltelefon.

Vävda rum är en unik utställning där tio konstnärer som arbetar med  augmented reality (AR) har tagit fram konstverk anpassade för offentliga platser. Det kan vara ett torg, en fontän, en gräsyta eller en öde tomt.

Tidigare var det offentliga rummet med sina torg och parker viktiga mötesplatser. I dag sker i stället många av våra möten och debatter i virtuella forum. På sina håll kan torg och andra offentliga platser därför upplevas som öde och otrygga. Med ”Vävda rum” vill vi använda konsten för att åter befolka det offentliga rummet och knyta ihop den virtuella och fysiska platsen och skapa nya mötesplatser.

Genom att ladda ner appen Vävda rum kan du uppleva och interagera med tio helt nya virtuella konstverk som befinner sig på offentliga platser i Jönköping och Huskvarna. Du kan till exempel jogga tillsammans med en virtuell kompis, bli jagad av en ren längs gatorna, skapa ett gemensamt ordmoln eller bygga en skulptur tillsamman med andra.

Konstnärerna som deltar i Vävda rum ärSpace Popular, Lundahl & Seitl, Oscar Häggström, Åsa Cederqvist, Untold Garden, Pastelae, Eric Magassa, James Webb, Adam James, SONG (Choterina Freer, Anna Kinbom och Rut Karin Zettergren i samarbete med Paola Torres Núñez del Prado och Rosalie Yu).

PLATSER

Huskvarna: Mjölkafållan
Österängen: I Österängens Centrum utanför Garnhyllan
Rosenlund: Rosariet
Rocksjön: Knektaparken
Centrala Jönköping:  Tändsticksmuseet, Kulturhuset Spira, entrén till Stadsbiblioteket/Jönköpings läns museum, Hovrättstorget
Bymarken: Stadsparken
Södra Munksjön: Lizard Park

 

LADDA NER APPEN HÄR

 

Curator för Vävda rum är Ulrika Flink som är konstnärlig ledare på Konsthall C. Konst- och designstudion Untold Garden har utvecklat appen Vävda rum.
Projektet Vävda rum är initierat av Riksförbundet Sveriges Konstföreningar och finansieras av Postkodstiftelsen. Vävda rum är en del av Riksförbundet Sveriges Konstföreningars 50-årsjubileum (1973–2023).
Vävda rum Jönköping/Huskvarna är ett samarbete mellan Österängens konsthall och Sveriges Konstföreningar distrikt Jönköping, i samverkan med Jönköpings kommun, kultur- och fritidsförvaltningen.

Läs mer om Vävda rum

 

              Denna logga är den som ska användas i första hand 

 

<- Tillbaka till evenemang