Randiga djur: Biologisk mångfald i världen & i Östra Vätterbranterna
19 maj 14:00 - 15:30

Randiga djur: Biologisk mångfald i världen & i Östra Vätterbranterna

Vi står vid ett vägskäl i planetens och mänsklighetens historia. Våra handlingar förändrar planeten på sätt vi aldrig tidigare sett.
Vi är på väg in i det sjätte massutdöendet i planetens historia. Det är då första gången ett massutdöende orsakas av en enskild art – människan – och inte av naturliga processer. Det förra utdöendet drabbade dinosaurierna för 65 miljoner år sedan.
Ola Jennersten är naturvårdsexpert på Världsnaturfonden WWF. Han kan det mesta om den illegala handeln med djur och läget för den biologiska mångfalden i världen. Dessutom är han en framgångsrik naturfotograf och har i många år varit medlem i styrelsen för Biosfärområde Östra Vätterbranterna som representant för Världsnaturfonden.

I sitt föredrag kommer han att berätta, inte bara om hoten utan också om hur hotade djur och växter kan skyddas och räddas. Alla kan bidra, från regeringar till skogs- och jordägare och även du som har en bit trädgård eller annan mark att förvalta.

Söndagen den 19 maj kommer han till Österängens Konsthall för att föreläsa under rubriken ”Randiga djur” – biologisk mångfald i världen och i Östra Vätterbranterna.”

FRI ENTRÉ! Ingen föranmälan krävs!

Föreläsningen är en del av projektet Naturen tar Över som drivs av Biosfärområde Östra Vätterbranterna och Österängens Konsthall med stöd av Vätterhem, Ekobussen och Statens Konstråd.

Anmälan

Internetbokning är inte tillgänglig för detta evenemang.

<- Tillbaka till evenemang