ÖK Arena: OPEN FREEDOM LAB 2016
07 okt - 08 okt

ÖK Arena: OPEN FREEDOM LAB 2016

Den 7-8 oktober arrangerar Frihetsförmedlingen en nationell träff i Jönköping, på temat “Tillsammans formar vi framtidens frihet”. Under två dagar möts frihetssökande, forskare, experter, praktiker och nyfikna för att diskutera och undersöka frihetens roll i dagens och morgondagens samhälle. Programmet innehåller en bredd av infallsvinklar förmedlade i teori och praktik genom öppna samtal, inspirerande föreläsningar och gemensamma frihetsövningar.

  • Fri entré
  • Ingen föranmälan krävs

Open Freedom Lab tar avstamp i Frihetsförmedlingens uppdrag att verka för nationell omställning, mitt i en av vår tids största utmaningar: övergången från lönearbete till frihet. Detta uppdrag innebär också att utforska och stärka frihetsbegreppet, så att det på sikt ska kunna ersätta lönearbete som främsta meningsskapare. Det senaste året har Frihetsförmedlingen undersökt strategier för att uppnå såväl mental som fysisk frihet, tillsammans med filosofen Per Johansson och KRIS – Kriminellas Revansch I Samhället. I det statligt finansierade projektet Frihetsburen har vi lyft fram och undersökt en rad viktiga frågeställningar, som också fungerar som ledord för Open Freedom Lab: Vad är vi fria ifrån? Vad är vi fria till? Hur tar vi oss ur våra tankeburar? Hur skapar vi meningsfulla sammanhang? Hur fria kan vi bli?

Frihetsförmedlingen är Sveriges största förmedlare av frihet, och har som sin viktigaste  uppgift att hjälpa frihetssökande till ökat oberoende. Sedan starten 2014 har Frihetsförmedlingen utvecklat stödformer för frihetssökande och frihetsgivande, förmedlat frihet vid en rad olika lokalkontor, fungerat som tankesmedja och deltagit i viktiga debatter om arbete, frihet, tid och resursfördelning.

Open Freedom Lab 2016 produceras av Frihetsförmedlingen i samarbete med KRIS – Kriminellas Revansch I Samhället, Österängens konsthall och Friendly. Projektet stöds av Kulturbryggan.

Är du intresserad av att ta över Österängens Konsthall under några dagar? Läs mer om ÖK Arena här.

<- Tillbaka till evenemang