Malin Norberg: Skeva Sulor
09 sep - 15 okt

Malin Norberg: Skeva Sulor

Malin Norberg har under de senaste åren arbetat med trä som sitt huvudmaterial. I sitt konstnärskap intresserar hon sig för surrealistiska bildvärldar, där de estetiska influenserna ofta kommer från folkloristiken, nöjesfält och vardagliga objekt. Hennes verk får liv i form av skulpturer som vid första anblick kan se inbjudande och humoristiska ut, men som ofta döljer en form av samhällskritik.

Hantverket är en stor del av Norbergs praktik och genom att tänja på de materiella gränserna, omformar hon det hårda materialet med olika handverktyg; bildhuggarjärn och vinkelslip för att ge föreställningen om en mjuk eller rinnande form.

Resultatet blir en slags skevhet, en illusion eller förvrängning av verkligheten. Skulpturerna framträder ofta i klara, starka färger för att ge dem känslan av digitala objekt som talar till den snabba tid vi lever i, förkroppsligade i långsamma processer.

I mellanrummet av verklig och imaginär tid, av transformation och rörelse, blir Malin Norbergs skulpturer bilden av det frysta tillståndet mellan det fasta och flytande.

Malin Norberg är född 1989 i Falun och har en master i fri konst från Kungl. Konsthögskolan. Hon har tidigare visats på Massimo Space i Milano, NTK Gallery i Prag och Hall Gallery i Göteborg. 

<- Tillbaka till evenemang