Konst i Datorn! >->o
27 nov - 17 jan

Konst i Datorn! >->o

Konst i datorn! >->o

Art in the computer! >->o

Arte en el ordenador! >->o

Τέχνη στον υπολογιστή! >->o

 >->o !الفن في الكمبيوتر 

 >->o !هنر در کامپیوتر 

 

Med grupputställningen “Konst i Datorn!” har vi satt samman en bred skara konstnärer som alla jobbat med datorn i sin konstnärliga praktik.

Utställningen undersöker datorn och internet som ett kreativt redskap och taktik för att analysera vår omvärld. I en samtid präglad av de senaste decenniernas tekniska framgångar så tar vi ett steg bakåt och frågar oss; Hur formas det konstnärliga uttrycket utav verktyget med vilket det skapas? Tillsammans undersöker konstnärerna vilka förutsättningar digital konst har idag och tar till kreativa strategier för att rivstarta samtalet kring digital kultur och konstnärligt skapande i maskinen. Hur påverkas vi som människor av internets massiva informationsflöden? Är youtube bara ett tidsfördriv eller ett titthål in i människans väsen? Kan måleri vara en .jpeg fil? Kan konst existera på en hårddisk?

I arbetet med med “Konst i datorn! >->o” har vi både tagit emot och letat upp verk från intressanta samtida konstnärer som jobbar med dessa frågor. Utställningen bjuder på videokonst, fysiska verk och mjukvarubaserad konst med både internationellt och nationellt verksamma konstnärer.

 

Utställningen pågår från 27:e November till 17:e Januari.
The exhibition runs from the 27:th of november to the 17:th of January.

 

/Jesper O. T. Andersson – Curator

Medverkande konstnärer:

Natalie Bookchin

Joseph DeLappe

Beatrice Orlandi

Lode Kuylenstierna

Patrick Wagner & Valerie Schmidt

Lidia Sigle

Jonas Westlund

Anna-Karin Rasmusson

Eden Mitsenmacher

Jesper O. T. Andersson & Britta Forestier

Milos Trakilovic & Nora Turato

Nils Gunnars

Victoria Verseau

 

<- Tillbaka till evenemang