Jorddyrkare: Trädplantering med Robin Tidblom/Under Tallarna
10 sep 11:00 - 13:00

Jorddyrkare: Trädplantering med Robin Tidblom/Under Tallarna

Välkommen på workshop med Robin Tidblom som gästar oss från “Under Tallarna”

Vart är övergångarna där det det kryllar av liv, hur får vi det att växa sig starkare, finns det ens gränser, eller är allt bara övergångar? 

Jag bjuder in till en utforskande workshop, med lite poesi, samtal och feministisk trädplantering.

Workshopen är ca två timmar lång inklusive fikapaus.
I den här workshopen förhåller vi oss till permakulturens princip nummer elva: “Dra fördel av kantzoner och värdesätt det marginella”.
Ingen föranmälan eller förberedelse (annat än kanske oömma kläder) behövs, fika går att köpa med swish.
Robin Tidblom är en del av kooperativet “Under Tallarna” som är en tvärdisciplinär mötesplats där du hittar allt ifrån andelsjordbruk med grönsaksförsäljning till kulturscen och utbildningsverksamhet där allt sker i samklang med naturen.

”Att samskapa Under Tallarna har varit det som haft huvuddelen av mitt fokus och min kärlek dom senaste 12 åren. Där i skogsbrynet har vi undersökt och experimenterat med frågeställningen om hur vi som människor kan leva med, ur och igenom en plats på bästa möjliga sätt. I gränslandet, utanför storstan och i utkanten av den lilla byn, i skogsbrynet. Ett gränsland mellan vild och kultiverad natur och kultur.”

Genom det har vi skapat en frihetlig skola för oss själva och för andra där vi har lärt ut och delat kunskaper med varandra. Vi har prövat, lyckats och misslyckats. En mötesplats där vi rört oss fritt inom folkbildning, aktivism, konst, jordbruk och filosofi. Ett slags allkonstverk helt enkelt.

Läs mer om Under Tallarna HÄR
Hitta till ÖK Kolonilott:
ÖK Kolonilott ligger nedanför hyreshusen på Orionvägen på Österängen. Om du står på Svenska Kyrkans parkering, mitt emot Birkagården, följer du gång- och cykelvägen utmed förskolan och passerar ytterligare en parkering. Bakom den ligger ÖK Kolonilott!
I projektet Jorddyrkare undersöker vi tillsammans med konstnärer, aktivister, experter och odlare permakulturens revolutionära potential. Varje jorddyrkare tar avstamp i varsin av permakulturens tolv designprinciper.
Programmet kommer att pågå under 2022, från april till oktober med workshops, föreläsningar och performances.
Läs mer om projektet Jorddyrkare HÄR

<- Tillbaka till evenemang