Höstens skönaste: bli serverad varmt te framför brasan och ta vara på höstens sista värme i gott sällskap. Upplev en av aghili/karlssons teritualer här hos oss på ÖK kolonilott.
Vi samlas i en ring runt elden och får dricka te av örter från aghili/karlssons konstnärliga plantskola, inte sällan med kopplingar till minnen och tillhörigheter i andra delar av planeten.
Som deltagare i teritualen blir du bjuden på te och kan om du vill ingå i samtal om odling, helande processer och för Österängens konsthall särskilt fokus på permakultur och principen “främja och värdesätt mångfald”, ur både ett kritiskt och omfamnande perspektiv.
Aghili/karlsson gör återkommande teritualer som en del av deras arbete kring helande och odling. Teritualerna är öppna för alla intresserade och för samman kollektiva processer, språk och erfarenheter för att skapa nya rum och gemenskaper.
Inga förberedelser(annat än varma kläder) eller föranmälan behövs.
Hitta till ÖK Kolonilott:
ÖK Kolonilott ligger nedanför hyreshusen på Orionvägen på Österängen. Om du står på Svenska Kyrkans parkering, mitt emot Birkagården, följer du gång- och cykelvägen utmed förskolan och passerar ytterligare en parkering. Bakom den ligger ÖK Kolonilott!
aghili/karlsson är samarbetet mellan Nasim Aghili (konstnär, regissör och dramatiker) och Björn Karlsson (konstnär och trädgårdsmästare). De arbetar med scen- och bildkonst och har under 15 år samarbetat med installationer, performance, utställningar och verk i offentliga rummet. Deras arbete tar ofta formen av ett samtal som kretsar kring erfarenheter av att leva i olika former av exil och behovet av att sörja och att läka. De har under de senaste åren arbetat med internationella projekt utifrån radikal odling, civil olydnad och systerskapets estetik.
I projektet Jorddyrkare undersöker vi tillsammans med konstnärer, aktivister, experter och odlare permakulturens revolutionära potential. Varje jorddyrkare tar avstamp i varsin av permakulturens tolv designprinciper.
Programmet pågår under 2022, från april till oktober med workshops, föreläsningar och performances.
Läs mer om Jorddyrkare HÄR