Jorddyrkare: Slöjdworkshop med Niclas Hallberg
14 maj 11:00 - 13:00

Jorddyrkare: Slöjdworkshop med Niclas Hallberg

Välkommen till en workshop på ÖK Kolonilott med konstnären och slöjdaren Niclas Hallberg som tar sig an permakulturens princip nummer fem: ”Använd och värdesätt förnybara resurser och tjänster.”

Niclas Hallberg är frilansande slöjdare, konstnär och permakulturdesigner, med inriktning på hållbart skapande och ett liv som lämnar så få avtryck som möjligt på jorden. Han har stort fokus på att lära ut och påverka samhället till en positiv omställning, med uppdrag på olika utbildningar där han kombinerar slöjd, konst, permakultur och hållbara lösningar. Niclas har medverkat i ett stort antal utställningar och utbyten genom åren med slöjd, videokonst och performance både internationellt och i Sverige.

”I min tillvaro som skapande, kreativ människa strävar jag efter långsiktig lokal och global hållbarhet.”

Vi bad Niclas tolka princip nummer fem, ”använd och värdesätt förnybara resurser och tjänster” och det blir en slöjdworkshop där vi tillsammans tillverkar feststänger som vi kan odla störbönor runt. Vi kommer att tälja, borra och skapa feststänger som kommer att bli lustfyllda fyrverkerier där störbönor kommer att växa och frodas under sommaren. Vi kommer prata om hur du använder en kniv och färskt trä på ett skönt och säkert sätt och vilka trädslag som är bra att jobba med.

Datum: 14 maj
Tid: 11.00-13.00
Plats: ÖK kolonilott (nedanför Orionvägen)

Workshopen är gratis! Ingen föranmälan behövs, fika går att köpa på plats med swish.

Begreppet “permakultur” myntades av australiensarna David Holmgren och Bill Mollison. I boken  ”Permaculture – Principles & Pathways Beyond Sustainability” utvecklar han tankarna bakom de tolv principerna för permakultur. Samtliga principer utgår från tre grundprinciper:

Omsorg om jorden
Omsorg om människan
Rättvis fördelning

Medan glaciärerna smälter, ekosystem kollapsar, Europa är i krig och vi förlorar mer och mer av den biologiska mångfalden, fortsätter vi konsumera resurser som aldrig förr, utan att ge tillbaka. Permakulturen erbjuder ett nytt sätt tänka och göra, en långsiktig omtanke om hur vi kan skapa ett socialt, ekonomiskt och ekologiskt hållbart samhälle genom att till exempel bygga nätverk och sluta kretslopp.

Du hittar projektbloggen för jorddyrkare HÄR

 

 

 

<- Tillbaka till evenemang