Bästa Biennalen 2021: Min Gata
03 nov - 05 nov 13:00 - 16:00

Bästa Biennalen 2021: Min Gata

Vem bygger staden? Och vem bestämmer hur den ska se ut?
På Österängens Konsthall tycker vi att barnens röster är viktiga, kanske de viktigaste av alla.
I workshopen “Min gata” undersöker konstnärerna Karin Viktoria Johansdotter och Maggie Elkhouri tillsammans med barnen hur gatorna skulle kunna se ut när barnen får bestämma. Borde lyktstolparna vara rosa eller ska vi odla jordgubbar på taken?
Välkommen till en workshop där vi med olika material och lekfulla tekniker gör en take-over av centrum i ett kollektivt konstprojekt där barnens idéer styr.
Inget är omöjligt när vi tar över vår gata!

På den här workshopen kommer vi tillsammans med konstnärerna att förvandla gågatan inne i Österängens centrum. I barnverkstaden i konsthallen tillverkar vi gatumålningar och tillfällig graffiti av vinylplast, girlanger med textbudskap av papier-maché och en egen fantasistad, fylld med allt som du tycker borde finnas där du bor! Allt vi skapar tillsammans kommer sedan att flytta ut på gågatan så att alla kan få se och uppleva hur staden blir när barnen får bestämma!

Det kommer också att finns bokstavspärlor som man kan pärla med och få med sig hem. Workshopen erbjuder moment som passar både stora och små barn.

Konstnären Karin Viktoria Johansdotter närmar sig med ett naivistiskt bildspråk och klara, starka färger det tunga och det obekväma, för att lösa upp och synliggöra. I sitt arbete som konstpedagog arbetar hon med kollektiva processer och demokratisk och inkluderande metoder. Karins arbete med barn influerar i hög grad hennes eget konstnärliga arbete.

Konstnären Maggie Elkhouri experimenterar ständigt med nya metoder och tekniker och försöker tolka mänskliga känslor, platser och livet runt omkring oss genom sin konst. Kartong och papier-maché är återkommande material i hennes arbete. Maggie Elkhouri är född i Syrien och utbildad i Libanon och Grekland.

Arrangemanget är en del av Bästa Biennalens konstbiennal 2021, en konstfestival för barn och unga. Bästa Biennalen äger rum från 23 oktober till 7 november i hela södra Sverige och vänder sig till barn och unga som får uppleva och skapa konst tillsammans. Besök Bästa Biennalens hemsida för utförligt program www.bastabiennalen.se

Var: Österängens Konsthall, Jönköping
När: 3-5 november kl. 13.00-16.00
Fri entré, ingen föranmälan behövs!

 

<- Tillbaka till evenemang