Jorddyrkare: Vandring med Juanma González
21 maj 11:00 - 13:00

Jorddyrkare: Vandring med Juanma González

Välkommen på en workshop tillsammans med konstnären Juanma González som använder sig av vandring som konstnärlig metod.

Juanmas dokumentation av vandringen hittar du här.

Följ med på en gruppvandring som tar avstamp i designprincip ett: “Iaktta och samspela”. Vandringen avslutas med grill på en av Bondbergets grillplatser. 

Juanma González är en spansk konstnär som bor och arbetar i Stockholm. Under åtta år har han utforskat vandring som konstnärlig metod. Intresserad av tanken på det normala i vardagliga situationer, skapar han situationer där ny mening kan uppstå. Att vandra blir ett verktyg för att utforska miljön och och samla människor i deltagarbaserade aktiviteter och meningsfulla möten.

Som en pilgrimsfärd är vägen målet och vår närvaro det som som gör skillnaden.

Workshopen kommer bestå av en promenad som börjar på ÖK kolonilott, där vi samlas klockan 11, sedan promenerar vi tillsammans till den vilda naturen i Bondbergets naturreservat. Den här workshopen kommer guidas av Juanma som tar dig med på en deltagande vandring, där varje stopp blir en möjlighet för deltagarna att utforska och upptäcka naturen med nya ögon. Med avstamp i permakulturprincipen “Observera och interagera”, betonas vår relation till naturen och dess djupgående inverkan på vårt tänkande, vårt sätt att vara, med fokus främst på de känslor som uppstår av den mellanmänskliga anknytningen till platsen. 

Vi avslutar med att grilla vegankorv (som du kan köpa för en liten peng) på en av Bondbergets grillplatser. 

 

Vad behöver deltagare tänka på?

– Ta med dryck (vatten)
– Ta på dig sköna skor
– Regnjacka
– Telefon för swish
– Hitta till ÖK Kolonilott: Om du har Österängskyrkan i ryggen och Birkagården till vänster går du rakt fram över parkeringarna tills du ser trädgården.
– Ingen föranmälan behövs.
– TID: 11.00-13.00


I projektet Jorddyrkare undersöker vi tillsammans med konstnärer, aktivister, experter och odlare permakulturens revolutionära potential. Varje jorddyrkare tar avstamp i varsin av permakulturens tolv designprinciper.

Programmet kommer att pågå under 2022, från april till oktober med workshops, föreläsningar och performances.

Begreppet “permakultur” myntades av australiensarna David Holmgren och Bill Mollison. I boken  ”Permaculture – Principles & Pathways Beyond Sustainability” utvecklar han tankarna bakom de tolv principerna för permakultur. Samtliga principer utgår från tre grundprinciper:

Omsorg om jorden
Omsorg om människan
Rättvis fördelning

Du hittar projektblogg för Jorddyrkare HÄR 

 

<- Tillbaka till evenemang