Jorddyrkare: Fånga in energi med SymbioLab
24 sep 10:00 - 13:00

Jorddyrkare: Fånga in energi med SymbioLab

”Fånga in och lagra energi” med ekarnas generositet.

Vi börjar med en promenad I ekhagen för att fånga in sinnesupplevelser och ekollon. Sedan ska vi laga ek-gall-bläck och ekollonmjöl för att bevara energin i form av poesi och pannkakor!

Det blir promenad, skörd, bläck- och matlagning, fika och poesi skrivande.

Inga förberedelser eller föranmälan behövs. Fika finns att köpa för swish.
Hitta till ÖK Kolonilott:
ÖK Kolonilott ligger nedanför hyreshusen på Orionvägen på Österängen. Om du står på Svenska Kyrkans parkering, mitt emot Birkagården, följer du gång- och cykelvägen utmed förskolan och passerar ytterligare en parkering. Bakom den ligger ÖK Kolonilott!
Konstnäerer Julia Adzuki och Patrick Dallard, ursprungligen från Australien och Frankrike, träffades i Jukkasjärvi där de båda arbetade som isskulptörer i många år. Sedan 2008 har de utvecklat SymbioLab, ett mobilt laboratorium för relationell konst, ekologi och lyssnande. För närvarande utforskar de ljud, vibrationer och klanger genom att skapa och spela på stora instrument av träd. Att lyssna, genom alla sinnen, på varandra och jorden är grunden för SymbioLabs metoder.
I projektet Jorddyrkare undersöker vi tillsammans med konstnärer, aktivister, experter och odlare permakulturens revolutionära potential. Varje jorddyrkare tar avstamp i varsin av permakulturens tolv designprinciper.
Programmet pågår under 2022, från april till oktober med workshops, föreläsningar och performances.
Läs mer om Jorddyrkare HÄR.

<- Tillbaka till evenemang