JANGAL aghili/karlsson
28 okt - 14 jan

JANGAL aghili/karlsson

 

Konstnärsduon aghili/karlsson jobbar ofta utifrån skogen som plats för lek, kontemplation och gemensamhet. Med inspiration i deras möten och samarbeten med den dekoloniala kultur och miljöorganisationen Casa Pueblo, i Adjuntas i Puerto Rico har dom skapat verk och workshops som utgår ifrån den besjälade naturen som en utgångspunkt för att samtala om hållbarhet, klimat och naturen som en verklighet som inte bara rymmer den mänskliga erfarenheten. I deras utställning Jangal finns älvor, kojor, Livets träd och mossa att ligga eller sitta i. Som vanligt vill dom gärna att utställningen blir en plats för interaktion, lek och reflektion. Alla objekt är gjorda för besökarna att existera med och där den ömsesidiga respekten skapar ett ansvarstagande som också bär på generositet och ett utbyte av hemligheter.

Varmt välkommen på vernissage lördagen den 28 oktober kl. 13.00

 


 

Utställningen riktar sig till barn och är taktil och interaktiv och en del av Bästa Festivalen. Bästa Festivalen är Bästa Biennalens publika huvudevenemang. Festivalen erbjuder barn och unga att delta och medskapa i olika workshoppar, utställningar, performances och andra kreativa utmaningar för barn och unga och hela familjen. I Bästa Festivalen upplever och skapar barn och unga tillsammans med konstnärer och pedagoger. Festivalen genomförs vartannat år, under två veckor i samband med höstlovet, av nätverkets nästan 90 arrangörer, på uppåt 100 platser runt om i Sydsverige. Österängens konsthall medverkade i år i Bästa Festivalen för andra gången, med utställningen Jangal som riktar sig helt till barn och med två kreativa workshops. 

Workshop 29 oktober

Workshop 5 november

Läs mer om Bästa Biennalen

I samarbete med Bästa Biennalen! Med stöd av Region Jönköpings län och Jönköpings kommun.

Vill du besöka utställningen med en grupp från förskolan eller liknande? Då måste du föranmäla dig till oss om hur många ni blir och när ni kommer via info@osterangenskonsthall.se

<- Tillbaka till evenemang